Момиченце с приказен музикален талант от Пловдив ще седне зад

...
Момиченце с приказен музикален талант от Пловдив ще седне зад
Коментари Харесай

8-годишно българче ще свири на червения роял на Елтън Джон в Лондон

Момиченце с баснословен музикален гений от Пловдив ще седне зад аления роял на сър Елтън Джон в Лондон.

Хрисиана Савова ще влезе под тътена на заслужени аплаузи в именитата зала " Роял Албърт Хол ",   откакто завоюва състезанието Grand Prize Virtuoso London 2020.

Детето-чудо си отнесе гордо и специфичната премия да извънреден млад гений, която се присъжда по рекомендация на артистичния шеф на състезанието.  

Церемонията ще се организира на 13 и 14 април в английската столица, а инструмента на поп идола Хриси ще употребява, с цел да изсвири произведение на Шопен.

Хрисиана разпростира за пръв път нотния лист преди две  години. 

Расте в семейство на рокаджии, но е пленена от меланхолията и епичното звучене в класическата музика. Започва да се учи на електрическо пиано, само че то се оказва извънредно незадоволително за капацитета ѝ и родителите ѝ активизират няколко съседски фамилии, с цел да качат голямото ново пиано по стълбите на блока.

Виртуозната дребна пианистка е ученик на НУМТИ „ Добрин Петков “ с учител по пиано госпожа Светлана Косева. Миналата година Хриси просълзи околните си от горделивост като донесе първа премия от Международен клавирен конкурс   " Симон Делбер-Феврие “ в Ница.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР