Момиченце на годинка и половина се нуждае от помощ за

...
Момиченце на годинка и половина се нуждае от помощ за
Коментари Харесай

Семейство търси помощ за уникална операция на малката си дъщеря

Момиченце на годинка и половина се нуждае от помощ за лекуване. Лора от Русе е родена с доста рядка диагноза - недостиг на тазобедрената става. За да проходи е нужна интервенция, която се прави в съединените щати и коства близо 200 000 $.
 
Семейството няма опция да заплати тази сума, а в града към този момент се провеждат благотворителни начинания за събиране на парите.

 
При раждането на момиченцето лекарите откриват, че има недостиг на бедрената кост. „ Проблемът потегля от таза. Там бедрената кост не е обвързвана по верния метод с таза и надлежно се получава съкращаване в бедрото до 10 см към този момент ”, описа майката на детето Ралица Ангелова. И прибавя, че това е необичайност, която се случва на едно раждане от 250 000.
 
В момента разликата в дължината на крачетата се компенсира от специфична протеза. Ако не се направи интервенция в точния момент обаче, с годините едното краче на детето може да остане с 24 см по-късо от другото.

 
Ортопедите поучават родителите на Лора да се свържат с доктор Пейли от клиника във Флорида. Той е създателят на неповторимата и извънредно комплицирана интервенция, която следва на Лора.-->
 
Още когато момиченцето било на три месеца, родителите съумяват да го заведат в Мюнхен, където доктор Пейли прави консултация и дава добра прогноза за Лора. Сега родителите на момиченцето имат единствено няколко месеца, с цел да съберат близо 200 000 $. Детето би трябвало да бъде оперирано на не повече от 2 годинки.
 
В идеята се включват предприемачи и политици от Русе. Кампанията има Фейсбук страница, DMS номер и дарителска сметка, в която към този момент са събрани 117 000 лв..

 
Едно семейство - Сияна и Росен Даскалови, са приели като своя персонална идея да оказват помощ на момиченцето да проходи.
 
„ Целта на това, което желаеме да създадем като емблема и което беше концепция на моята брачна половинка, е да създадем един концерт. Аз го виждам като бал, където желаеме да поканим всички хора, които са съпричастни към тази концепция, да дойдат да се забавляват ”, описа предприемачът Росен Даскалов.
 
Билетите ще костват 10 лв., а благотворителното шоу ще се организира в зала " Дунав ". Очакват се звезди на шоубизнеса и естрадата. Концертът е плануван за 19 октомври.

 
Родителите на Лора не са пропуснали да се извърнат и към Фонда за лекуване на деца в чужбина. От там предложили на фамилията лекуване във Виена. Майката обаче е направила изследване и решила, че там не се прави същата интервенция: " Надеждата ми е, че ще се оправим, а това, че ми дават 100% шансове да се възвърне е най-важното ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР