Момиченце е първото бебе за 2023 година, родено в Червен

...
Момиченце е първото бебе за 2023 година, родено в Червен
Коментари Харесай

Момиченце е първото бебе в Червен бряг за 2023 година


Момиченце е първото бебе за 2023 година, родено в Червен бряг. Това заяви Поля Кръстева, шеф на дирекция " Административно-правно и осведомително обслужване " в общинската администрация.

Малката Пламена е второ дете в фамилията на Цветослава Иржик - Георгиева и Димитър Димитров. Тя поема първите си глътки въздух в общинската болница на Червен бряг на 2 януари в 13:20 ч. в ръцете на доктор Венямин Козлев и акушерката Ани Боева. Момиченцето тежи 3630 грама и е висока 52 см.

Първото бебе на Червен бряг е орисано през днешния ден от кмета на общината доктор Цветан Костадинов, който е поднесъл дарове за Пламена и цветя за нейната майка.

" Като доктор и кмет постоянно съм казвал, че акушерството е най-тежката, само че и най-благородната компетентност. Радвам се и ви приветствам, че в тези тежки времена успяхте да запазите Акушеро-гинекологичното поделение на болничното заведение и по този начин да дадете късмет на още доста щастливи родители да прегърнат тук своите здрави бебета ", споделя в послание към медиците доктор Костадинов. 

През предходната година в болничното заведение в Червен бряг са родени 92 бебета. От лечебното заведение регистрират растеж на ражданията и се надяват тази наклонност да се резервира.

Поля Кръстева напомни, че Общинският съвет в града одобри разпоредба за разпределяне на еднократна финансова помощ на фамилиите от община Червен бряг, чиито деца са родени в локалната болница. За стимулиране на раждаемостта и развъждането на деца в общината през 2022 година са изплатени общо 19 500 лева за новородени.

Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Червен бряг е лечебно заведение със 100 % общинско присъединяване с шест работещи отделения за интензивно лекуване и поделение за диализно лекуване. Болницата разполага с 80 кревати за лекуване на пациенти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР