Момиче, изчезнало от близо четири години, влиза в полицейския участък

...
Момиче от Аризона, изчезнало преди почти четири години, се появи
Коментари Харесай

Момиче от Аризона, изчезнало преди почти четири години, се появи в полицейски участък в Монтана.

Хиляди съвети са получени във ФБР и Център за изчезнали и експлоатирани деца, тъй като се твърди, че Алиша Наваро е избягала през 2019 г.

Във вторник полицията в родния й град Глендейл, Аризона, каза, че тя се е „явила в полицейско управление“ на около 40 мили (64 км) от границата между САЩ и Канада.

"Чудесата наистина съществуват", каза нейната майка Джесика Нунез в публикация във Facebook.

Когато Алисия изчезна от дома им на 15 септември 2019 г., тогавашната 14-годишна остави след себе си подписана забрана e, който гласеше: „Избягах. Ще се върна, кълна се. Съжалявам.“

Но майка й каза пред CBS News, американския партньор на BBC, че вярва, че дъщеря й е била подмамена от някой, когото е срещнала онлайн.

"Това не е нещо, което се е случило изневиделица," каза тя, "и аз вярвам, че е била подмамена да мисли, че ще има някакво приключение, парти или може би любов."

Тийнейджърът е бил диагностициран като високофункциониращ от аутистичния спектър и е бил запален играч на видеоигри, добави тя.

Според г-жа Нунез нейното дете е било първото в Аризо na, за да получи сребърен сигнал, рядко спешно известие за изчезнали хора със „специфични когнитивни увреждания или увреждания в развитието“ и възрастни хора.

На пресконференция във вторник говорителят на полицията в Глендейл Хосе Сантяго каза, че Алисия, сега на 18 години, е влязла сама в полицейското управление в Монтана и се е идентифицирала.

Тя помоли за помощ, за да я изчисти от списъка с изчезнали непълнолетни, но изглеждаше в безопасност, здрава и щастлива, каза той.

Г-н Сантяго добави, че тя изглежда умишлено е напуснала дома си и не е била в „никакъв вид неприятности".

Не е ясно как Алиша е стигнала чак до Монтана, която е на повече от 1200 мили (1900 км) от дома й, и случаят остава в процес на разследване.

г-жа Ну nez обяви безопасното завръщане на дъщеря си във видео на страницата Finding Alicia във Facebook, но каза, че няма подробности.

„Искам да отдам слава на Бог за отговора на молитвите и за това чудо“, каза тя.

„За всички, които имат изчезнали близки, искам да използвате този случай като пример. Чудесата наистина съществуват. Никога не губете надежда и винаги се борете.“

Лейтенант Скот Уейт каза пред репортери, че майка и дъщеря са имали „емоционално завладяваща“ среща, в която Алисия е „много извинителна за това, на което е подложила майка си“.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР