Моменти като снощния показват, че наистина си заслужава и има

...
Моменти като снощния показват, че наистина си заслужава и има
Коментари Харесай

Грозев: Навални ми каза, че аз съм следващият

Моменти като снощния демонстрират, че в действителност си заслужава и има хора, които правят оценка това, което вършим. Рисковете, които поемаме, си костват. Когато Навални си тръгваше от Германия към Русия, ми сподели „ до момента аз бях номер 1 в листата на Путин, оттук насетне си ти “. Тогава тези думи ми се сториха пресилени, само че в идващите 2 години се оказа, че е по този начин.

Това съобщи особено за NOVA журналистът Христо Грозев, часове откакто документалният филм „ Навални “, от който той е съществена част, завоюва „ Оскар “.

Той изрази щастието си от обстоятелството, че фамилията му го е придружило на церемонията. „ Самият резултат от „ Оскара “ е, че милиони хора в допълнение ще видят този филм и ще четат другите ни следствия. Децата ми бяха извънредно щастливи, в афтърпартито се срещнаха с доста техни обичани звезди, които им споделиха какъв брой правят оценка това, което прави татко им. Най-накрая завоювах доверието на децата си. Днес имах няколко срещи с сътрудници от Холивуд, продуценти и режисьори, доста от тях желаят да вършат игрален филм по тематиката за следствието на Навални, други оферират съдействие по други документални филми и мисля, че ще имаме защо да приказваме и на „ Оскарите “ следващата година “, съобщи той.

Споделя, че работи от Америка, а фамилията му живее в Европа. „ Имам повече време за следствия. Ако са целяли със заплашването да понижат интензивността на работата ни, получи се тъкмо противоположното. Разбрах за думите на Дмитрий Песков, че не е бил гледал кино лентата, само че имал чувство, че филмът и премията са политизирани. Имам възприятието, че като медиен консултант на Путин е гледал кино лентата, унизително е да се твърди противоположното. Ще изтъквам Навални, че пътят към Ада е застлан с безучастие на положителни хора. Всеки субект би трябвало да разбере каква мощ има и да направи нещо “, безапелационен е Грозев.

От своя страна Георги Лозанов уточни, че е добре, че има политическа сензитивност на премиите „ Оскар “. „ Така казваш, че в този миг това произведение – „ Навални “, казва нещо значимо на западния човек, който имаше заблуда във връзка с Путин. Този постсъветски режим надминава и руския – в този момент е основан отдел, който да унищожава дисиденти “, счита той.

Финансистът и публицист Евгений Кънев напомни, че България към този момент има 3 директни награди и 2 номинации за „ Оскар “ в последните 6 години. „ Това е феноменално, не знам какъв брой други страни могат да се похвалят с това. Надявам се Христо Грозев да бъде пример за българите и скоро да може да прави филми като „ Навални “ у нас. Дай Боже повече българи да го изгледат “, изрази вяра той.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР