Момчил ДойчевСпекулацията, че народът не желае изпращането на оръжия за

...
Момчил ДойчевСпекулацията, че народът не желае изпращането на оръжия за
Коментари Харесай

Вярата на простолюдието, че Русия ни желае доброто е сляпа, за съжаление, това не го пише в съветските ни учебници

Момчил Дойчев

Спекулацията, че " народът не желае изпращането на оръжия за Украйна " се нуждае от пояснение. Не става дума за в никакъв случай не показани социологически разбори, или демоскопски изследвания на публичното мнение. Не можем да отречем, че в такива изследвания може да има и съвсем постоянно участва детайлът операция. Освен това има и голям брой методологически проблеми при осъществяване на проучването и доста рискове от неправилно пояснение на данните.

Тук просто става дума за за нечиста сделка с понятието " народ " и с понятието " воля на народа ". Тези, които приказват от името на народа, нормално внушават или натрапват своето предпочитание каква да бъде " общонародната воля ". Всъщност " народ " като сборно разбиране в елементарна обстановка на процедура не съществува - може да се прояви обаче в миг на екзистенциални тествания - както е сега в Украйна. В нормално мирни времена народът се състои от разнообразни групи жители, които по избрани въпроси имат разнообразни, от време на време изцяло противоположни отзиви. Работа на държавното управление е не да следва сляпо волята на нормално неинформираното, или манипулирано, или напряко политически необразовано болшинство /и нормално е по този начин освен у нас!/, а да води води политика съгласно това, по какъв начин схваща ползите на страната. Наистина днешните популисти и демагози спекулират точно с " националният интерес ". Но обратно на популистите и демагозите, които се водят от най-масовите ретроградни и нездравословни хрумвания на " националното простолюдие " - с което спекулират марксистите, фашистите и националистите - единствено с цел да натрапят своята позиция - националният интерес се реализира посредством дълбочинен политологичен разбор, а не се води от невежото и тежко манипулирано мнение на простолюдието. И държавното управление го постанова, с цел да отбрани страната си - най-често от популистите и демагозите, служещи на непозната страна - агресор вътре в страната.

Всъщност тук става дума за внедрена тежка митология - русофилството като " жестоко политическо поверие, съзнателно култивирано измежду националните маси " като " политическо знаме, вървенето и воюването, под което неизбежно води към изменничество и национална злополука ". Вярата на българското простолюдие, че Русия ни желае положителното е толкоз сляпа, че не се нуждае от съществено опровергаване. Всъщност цялата ни история демонстрира, че Русия, Съюз на съветските социалистически републики и днешната Руска федерация освен не ни желаят положителното, само че че в действителност е тъкмо противоположното.

За страдание това не го написа в съветско-комунистическите учебници по история, от които към момента се манипулира и култивира простолюдието в България. Ако не беше по този начин, нямаше да има маскирани като " патриотични ", а в действителност антибългарски партии като " Атака " и " Възраждане ", а техният източник - БКП/БСП просто нямаше въобще да съществува.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР