Момчето получи благодарност от собственика ѝ и бе награден с

...
Момчето получи благодарност от собственика ѝ и бе награден с
Коментари Харесай

Ученик от Русе върна изгубена сума пари

Момчето получи признателност от притежателя ѝ и бе награден с грамота за доблестната си постъпка

С грамота за доблестна постъпка през днешния ден в Първо районно управление (на МВР) бе отличен 10-годишният Теодор Симеонов от Русе. Тя му бе връчена персонално от шефа на ОДМВР – Русе старши комисар Мирослав Дамянов.

Поводът е открита от детето сумапари, която посредством полицията към този момент е върната на притежателя й. Случката е от преди два дни, когато вечерта по време на публично събитие в центъра на Русе Теодор намира сумата от 100 лв., сложена в картонче. После дружно със своята майка стартират да търсят чиновник на полицията, с цел да предадат откритото. За шанс схващат, че там по същото време се намира самият шеф на Първо районно управление (на МВР) основен контрольор Пламен Първанов, на който предават откритото. Оказало се, че това е картонена карта от хотел на морето, само че на нея не е имало име на собственик. Служителите на Първо районно управление (на МВР) подхващат нужните дейности за определяне на притежателя и скоро по-късно обясняват обстановката. Става ясно, че собственик на изгубеното е русенец и сумата му е била предадена от полицията.

По време на визитата си през днешния ден в Първо районно управление (на МВР) Теодор и неговата майка получиха голям брой поздравления от чиновниците на реда, които изказваха откровеното си удивление и признателност за доблестната постъпка и почертаха, че тя е заслужен образец за подражателство от дребни и огромни, както и за положително образование.

Благодарност и приветствие младежът получи персонално и от притежателя на изгубената сума.

За доблестната постъпка и за оценката чиновниците на реда са уведомили управлението и педагогическия личен състав на ОУ „ Братя Миладинови “ в Русе, чийто ученик е Теодор Симеонов. Към тях също е изказана признателност и поздравления.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР