Момчето, което вчера се простреля с ловна пушка в Стрелча,

...
Момчето, което вчера се простреля с ловна пушка в Стрелча,
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова: Детето от Стрелча се е самоубило

Момчето, което през вчерашния ден се простреля с ловна пушка в Стрелча, се е самоубило. Това заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова в „ Тази сутрин”. Категорично се отхвърля версията за инцидентен случай. В телефона на 11-годишното момче са открити видеозаписи, сочещи към това, че то е решило да постави завършек на живота си. Те са били записани няколко часа преди съдбовния изстрел и са предопределени за фамилията му.

Арнаудова добави, че казусът слага доста въпроси, по които проверяващите работят. Един от тях е било ли е склонявано детето да посегне на живота си, както и по какъв начин се е добрало до оръжието. „ В огледа е открито, че касата, в която е следвало да бъде съхранявано оръжието, е отворена. Тя е в заключено състояние, само че малката врата е отворена. Как детето се е добрало до оръжието за нас е загадка”, сподели тя.

Утре за Стрелча отпътуват психолози, които да оказват помощ за откриване на претекстовете детето да постави завършек на живота си и да беседват с негови близки и другари.

По другия случай, в който взе участие дете – гибелта във Виноградец, Арнаудова посочи, че 6-годишният Юри е разпитан в синя стая (стая, пригодена за осъществяване на разпит от подготвен експерт в щадяща за детето атмосфера), а информацията от тях ще стане обществена на следващия ден или до края на седмицата. По думите на Арнаудова, в случай че в този момент бъде обявено ще се попречи на следствието.

По мотив извършените диалози по телефона от притежателя на оръжието Лазар Влайков с районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров, стана ясно, че още не са налични всички разпечатки.

Говорителят на обвиняването беше безапелационна, че решението окръжната прокуратура в Пловдив да следи делото не е подбудено от подозрението в безпристрастността на окръжната прокуратура, а с цел да не зародят сходни подозрения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР