Момчето е било намерено близо до село Малахей Хашалом, но

...
Момчето е било намерено близо до село Малахей Хашалом, но
Коментари Харесай

На Западния бряг избухна насилие, след като изчезнало израелско момче бе открито мъртво

Момчето е било открито покрай село Малахей Хашалом, само че повода за гибелта му все още не е известна, означи Българска телеграфна агенция.

След изгубването му през вчерашния ден израелски заселници нападнаха палестински поданици. Един палестинец почина покрай град Рамала, а други 25 бяха ранени.

Според очевидци и известия в палестинските медии в събота е имало още принуждение от страна на заселници против палестинци, при което един човек е бил тежко ранен.

Агенция ДПА отбелязва, че все още не може да удостовери посредством самостоятелни източници изказванията на двете страни.

Вчера въоръжени заселници от нелегално населено място влязоха в село Ал Мугаир, на 20 километра североизточно от Рамала. Израелски медии оповестиха, че израелските сили за сигурност влезнали в селото първи, с цел да търсят изчезналото момче.

Жителите почнали да хвърлят камъни и запалителни устройства по бойците, като съгласно известията трима от тях са получили леки пострадвания. След това стотици заселници влезнали в селото, с цел да унищожават палестинска благосъстоятелност, настояват очевидци.

По данни на администрацията на селото заселниците са запалили десетки коли и няколко къщи.

От началото на войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в линията Газа през октомври предходната година броят на насилствените дейности, осъществени от екстремистки заселници против палестинци, се усили, отбелязва ДПА. Зачестиха и конфликтите сред израелските сили за сигурност и палестински бойци. По данни на палестинското министерство на опазването на здравето от началото на войната в Газа при израелски военни интервенции, конфликти или набези са починали 442 палестинци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР