Момченцето на 43-годишната Галя Танева от пловдивското село Иван Вазово,

...
Момченцето на 43-годишната Галя Танева от пловдивското село Иван Вазово,
Коментари Харесай

Детето, което майка му наричаше Буда, вече се казва Атанас и е настанено в приемно семейство

Момченцето на 43-годишната Галя Танева от пловдивското село Иван Вазово, която го роди у дома и 3 години отхвърляше да го записва, с цел да получи ЕГН и акт за раждане, към този момент е настанено в приемно семейство. Това заяви пред NOVA шефът на Регионалната дирекция " Социално подкрепяне " в Плодив Петър Антонов.

 

Детето, което самата майка наричаше Буда, към този момент се споделя Атанас Галин Танев. Името му е обещано служебно след решение на Пловдивския областен съд. Издадени са му и нужните документи.

" Установихме, че детето е без наставнически контрол, няма декларирано документално предпочитание от близки родственици за развъждането му. То е настанено в приемно семейство, като мярка за протекция. В добро положение е, прегледано е от доктор при извеждането, отзивчив е. Успява да произнася по няколко думички и се надявам след време напълно да бъде интегрирано в обществото ", допълни Антонов. 

3-годишното момченце е второто дете на дамата. Първородното й бебе издъхна в края на април 2016 година при раждането в къщата й в Иван Вазово. Тогава стана ясно, че новороденото се е задушило. Майката бе настанена в психиатрично заведение за известно време, само че като е освободена, спряла да си пие медикаментите и отново се влошила.

Сега по решение на Районния съд в Пловдив от преди три дни 43-годишната жена е настанена наложително в психиатрията в града под тепетата. Трябва да ѝ бъде направена съдебно-психиатрична експертиза, която да откри дали Галя Танева страда от психологично заболяване, което не ѝ разрешава да се грижи за детето си, или следва да бъде освободена. Документът ще бъде подготвен до две седмици.

От последващите дейности и заключението на съда, което ще бъде след психическата експертиза на майката, ще се реши какъв брой време момченцето ще остане в приемно семейство, уточни шефът на " Социално подкрепяне " в Пловдив.

По думите му, детето е било в рискова среда по информация на трети лица, защото обществените не са имали достъп до него в последните 3 година В къщата, в която живее Галя Танева в село Иван Вазово, няма ток и вода.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР