Момченце на една годинка и 4 месеца беше най-малкият участник

...
Момченце на една годинка и 4 месеца беше най-малкият участник
Коментари Харесай

Най-малкият войник: Едногодишно момченце с униформа участва в церемония във Велико Търново

Момченце на една годинка и 4 месеца беше най-малкият участник в церемонията по заграбване на първо офицерско звание на курсантите от Националния боен университет във Велико Търново нощес. Никола Чакъров беше облечен в публична военна униформа, с което прикова погледите и провокира усмивки.

Облечен с униформа, ушита особено за първото му присъединяване в публична военна гала, Никола прикова погледите на всички присъстващи на церемонията по заграбване на първо офицерско звание на курсантите от Националния боен университет.



Никола носи името на своя дядо полк. Николай Урумов, който е заместник-началник на Националния боен университет и става известно единствено на година и четири месеца към този момент демонстрира сериозен интерес към неговата специалност.

" Аз се надявам с обличането на тази униформа да запаля у него искрица, пламък, с които той да поеме по пътя на офицерската специалност. Това беше концепция на началника на Националния боен университет да покажем на бъдещите офицери, че след тях идват нови генерации и има кой да брани родината ", показа дядото на момченцето.

Полк. Урумов споделя, че отговорността, достойнството и най-много любовта към родината са качества, които се възпитават у човек още от дете.

" Да бъдеш офицер е нещо почтено, да бъдеш офицер е чест. За българския офицер висша цел, идея е отбраната на родината, независимостта, както и благоденствието на народа ", сподели още полк. Урумов.

Дядото на Никола не крие, че мечтае един ден да види внука си в редиците на Българската войска, само че на първо място в този момент най-голямата наслада на фамилията е той да има щастливо детство.

Репортер: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР