Моловете скочиха срещу евентуално ново затваряне на търговските центрове. Според

...
Моловете скочиха срещу евентуално ново затваряне на търговските центрове. Според
Коментари Харесай

Моловете: Затворят ли ни пак – стотици милиони загуби и стотици хиляди семейства в риск


Моловете скочиха против вероятно ново затваряне на комерсиалните центрове. Според публикувана позиция на тяхната асоциация сходна мярка ще има пагубни последици както за бизнеса, по този начин и за наетите в него лица. Под опасност биха били над 150 000 служащи и техните фамилии. Самият бизнес пък би загуби л големи суми. Освен това рискът от заразяване в комерсиалните центрове се класифицира съгласно интернационалните стандарти като сдържан и съпоставим с вървене на работа в офис или посещаване на плаж, означават от молове те.

Ето и цялостният текст на позиция та на Българската ритейл асоциация :

Във връзка с появилата се информация, че управляващите обмислят трето следващо ограничение на достъпа до комерсиалните центрове в страната, бихме желали да заявим, че сходно деяние ще докара до пагубни последици за заетите в сектора над 150 000 души и техните фамилии. На база на данните, които имаме за загуби те от сходна мярка за същия интервал предходната година, както и информацията за резултата на пандемията върху бизнеса ни досега, изрично считаме, че една голяма част от фирмите в него няма да съумеят да се възстановят и отворят след вероятно трето затваряне на комерсиалните центрове в страната.

Затварянето на комерсиалните центрове за над четири месеца генерира над 100 млн. лв. загуби за членовете на асоциациите. От началото на рецесията досега тази сума е доста по-голяма, като занапред следва да бъде открит действителният ѝ размер.

Припомняме, че съгласно Тексаската скàла на Тексаската здравна асоциация и Комитета за инфекциозни болести, по която се управлява Националният действен щаб, рискът от извършване на покупки в мол е систематизиран като сдържан и сравним с действия като посещаване на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис постройка.

На фона на невижданите мащаби на рецесията все още няма потвърдена връзка сред активността на комерсиалните обекти и повишаването на броя на инфектираните в страната. Центровете извършват всички наложени им ограничения и съблюдават откритите интернационалните стандарти за сигурност, с цел да обезпечат предпазена среда за наемателите и посетителите си. В допълнение сме подготвени да обсъдим и други ограничения, които се ползват сполучливо в района, с цел да можем да продължим работата си – по този начин, както го вършат сътрудниците ни в останалите страни на Балканите.

В умозаключение показваме цялостната си подготвеност за незабавна среща и диалог с институциите. Вярваме, че доводите ни ще бъдат чути от управляващите и дружно ще успеем да намерим действителни и работещи решения в тази обстановка, тъй като трето следващо затваряне на комерсиалните центрове в границите на една година не е измежду тях.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР