Молитвата е най-силният акт в човешкия живот. Тя концентрира човешката

...
Молитвата е най-силният акт в човешкия живот. Тя концентрира човешката
Коментари Харесай

Научно доказано: молитвата е най-силният акт в човешкия живот

Молитвата е най-силният акт в човешкия живот. Тя концентрира човешката мисъл и човешките усеща, и човешката воля в едно. Такава молитва е мощна, тя прави чудеса.
Петър Дънов
От хилядолетия тази антична процедура е част от живота на хората. В актуалния свят редица откриватели я изследват, с цел да получат справедливи данни за нейното въздействие върху нашето богатство. Д-р Харолд Кюниг от Университета „ Дюк “ споделя, че има над 1,500 медицински проучвания, потвърждаващи, че хората, практикуващи молитва и притежаващи обвързваното с нея духовно схващане, имат по-добро физическо и психологично здраве. Те имат по-ниско кръвно налягане, по-силна имунна система, оправят се по-добре със напрежението, имат вяра и оптимизъм, страдат по-малко от тревога и меланхолия.

Молитвата ни прави по-здрави и щастливи
Тя е метод за справяне със напрежението и тревогата. Това е едно от най-изследваните позитивни въздействия върху благополучието. Но забавно е да се спомене, че съгласно проучванията наличието на молитвата също има значение. Например молитва, ориентирана към изложение на признателност, прослава, предпочитание за доближаване към Божественото има потвърден положителен резултат, само че молитвата, фокусирана върху в това да желаеме да получим нещо, не работи по този начин положително. Затова молитвата би трябвало да бъде акт на изложение на признателност.

Практикуването на признателност може да има трайни положителни последици като намалени стойности на стрес и тревога, по-добро действие на сърцето, по-малко възпалителни процеси, по-добър сън и по-качествени взаимоотношения, по-силна имунната система и намаление на отрицателните резултати от старостта върху мозъка. Молитвата демонстрира съществуването на религия, а тя също е обвързвана с доста изгоди за здравето. Вярата е основна за плацебо резултата. Изследванията върху този феномен демонстрират клинично значими резултати върху огромен брой положения като тревожните разстройства, депресията, шизофрения, обсесивно-компулсивно разстройство, автоимунни болести, сърдечни проблеми и други
Молитвата ни прави по-добри

По време на разнообразни опити откривателите откриват, че при участници, които са се молили за даден човек, понижават отрицателните страсти като яд и раздразнението, които другояче биха се появили в обстановки на напрежение и спор. Това проучване демонстрира, че молитвата може да е ефикасен метод за ръководство на гнева и други отрицателни страсти. Също по този начин молитвата ни прави способни да прощаваме. Когато се молим за свои близки и другари, това ни прави по-приемащи и проявяващи схващане към тяхното държание и недостатъци на характера.
Молитвата усъвършенства взаимоотношенията

Тя е мощен инструмент за възстановяване и на интимните ни взаимоотношения. Ако сътрудниците практикуват дружно молитва, това покачва възприятията на реципрочност и доверие. Интересното е, че резултатът от тази процедура е в пъти по-висок, в сравнение с в случай че двойката приказва за приятни неща. Това демонстрира, че молитвата е освен това от прелестно прекарване и има по-дълбок резултат върху личността, в сравнение с моментното ободряване.
Молитвата усилва волята

Тя покачва когнитивната мощ за по-добро показване на предизвикателни задания. Изследователите, получили тези резултати, изследват разнообразни пояснения за този резултат, само че откриват статистическа поддръжка единствено за едно: хората интерпретират молитвата като обществено взаимоотношение с Бог. А обществените интеракции са това, което ни дават когнитивен запас за оправянето с неовладяността и импулсивните дейности, които биха ни разконцентрирали и влошили представянето. Дори къси обществени взаимоотношения усъвършенстват когнитивното действие и се оказва, че общуването с Бог също е годно.
Молитвата е медитация

Различни типове медитация водят до психически и физически промени, които са директно или евентуално свързани с усъвършенствано здравословно положение. Медитацията е потвърдено, че води до клинично значимо понижаване на кръвното налягане, закъснение на сърдечния темп, въздейства на равнищата на мелатионин, допамин и серотонин, ускорява имунната система, понижава напрежението и укрепва позитивните страсти, намалява тревогата и болката, води до по-висока самокритика и като цяло покачва психическата резистентност по време на тежки житейски събития. Духовната медитацията (напр. мантра медитация), дава по-добри резултати за справяне с тревогата и отрицателните мисли, в сравнение с медитацията, която е повече като релаксация.
Как да се молим?

Както към този момент бе упоменато молитва, която е ориентирана към това да благодарим, има по-добро влияние, в сравнение с тази, ориентирана към това да желаеме. Затова може да започнете с молитва, в която благодарите за всички блага, които са ви дадени, за уроците, които са ви създали по-мъдри и осъзнати, за хората, които са ви изпратени като другари и вдъхновители, за силата, която ви е изпращана в сложните моменти, за чудесата, които са се случвали, когато минимум сте ги очаквали. Изследвания демонстрират, че практикуването по 15 мин. на ден в продължение на 8 седмици води до осезаеми резултати за нашето богатство. Приемате ли това предизвикателство?
И за край още няколко мисли на Петър Дънов

Най-хубавото упражнение в живота на индивида е молитвата. Засега по-хубаво упражнение в света от молитвата няма.

Молитвата е един от най-хубавите способи за избистряне на мозъка и на възприятията.

Молитвата е велико положение на душата. Тя е тониране на сърцето. Да се моли човек, значи да храни сърцето си.

Как ще разберете, че сте получили отговор на молитвата си? – По онази вътрешна тиха наслада, по онази вътрешна светлина, която ще ви помогне при разрешаването на известни въпроси. Някои получават мигновено отговор на молитвите си, други чакат дни, седмици, месеци, а трети чакат с години. Това зависи от интензивността на молитвата.Десетки майки забременяват и раждат здрави деца след молитва пред „ Златна ябълка “Десетки майки забременяват и раждат здрави деца след молитва пред „ Златна ябълка “.
Мистичните каузи с…Nov 30 2018vijti.com

Инфо: danieltroev

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР