Молитва за траен мир, здраве и благоденствие на българския народ

...
Молитва за траен мир, здраве и благоденствие на българския народ
Коментари Харесай

Молитва за траен мир, здраве и благоденствие на българския народ бе отправена на тържествена церемония за 3 март в Сливен


Молитва за дълготраен мир, здраве и благополучие на българския народ бе отправена на тържествена гала за националния празник 3 март в Сливен. Служението бе осъществено от предстоятеля на катедралния храм „ Свети Димитър " отец Евгений Янакиев на централния площад, пред паметника на Хаджи Димитър.

Ритуалът протече с военни почести и приемане на строя. Под звуците на химна бе повдигнат националният байрак. Венци и цветя бяха поднесени от регионалния шеф Веселин Вълчев, зам. кмета Румен Иванов, от народния представител Татяна Султанова, от името на депутати, културни институции, политически партии, учебни заведения, сдружения и съюзи, жители. На площада бяха пристигнали млади родители, които дружно с децата си сервираха цветя пред паметника на Хаджи Димитър, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Нека през днешния ден си спомним и с бездънен реверанс и благодарност да покажем, че саможертвата на хиляди знайни и незнайни воини си е коствала. Вярвам, че дружно можем да работим в името на националната идея, общото богатство и бъдещето на децата ни в една свободна европейска страна, за каквато жадуваха дедите ни. Да живее България! ", написа на формалната си страница във връзка Трети март кметът Стефан Радев.

Празничният ден ще приключи с фойерверки от Хамам хълм.

Събитието се провежда от община Сливен, Сливенската митрополия и Военно формирование 22 220.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР