Молекулярният биолог проф. Игор Стаглар от Университета в Торонто и

...
Молекулярният биолог проф. Игор Стаглар от Университета в Торонто и
Коментари Харесай

Молекулярен биолог обясни какво ще се случи, ако пипнем грип и К-19 едновременно

Молекулярният биолог проф. Игор Стаглар от Университета в Торонто и Сплитския Средиземноморски институт разкри какво ще се случи есента, когато ще се интензитета на болни от грип ще се усили на фона на пандемията с ковид.

"Никога не е било по-важно да се имунизираме против грипа в точния момент, споделя доктор Стаглар " и дава образец "В Хърватия имахме 100 хиляди заболели от грип за един сезон.

По думите му грипът също може да аргументи тежки признаци, като пневмония, което значи хоспитализация и постоянно потребление на респиратор. Засега на всички ни е ясно, че тази есен и зима ни чака нова вълна covid-19. Чрез имунизиране против грип можем да понижим броя на тежко заболели хора до най-малко 50 %, което значи да освободим 50 % от плануваните болнични кревати за тази цел в интерес на тежките случаи на ковид.

Има и огромен късмет един човек да бъде инфектиран и с двата вируса по едно и също време. В този случай имунната ни система не би могла дейно да се бори с двете заболявания и вероятността от съдбовен край е много висока, изяснява хърватският професор.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР