Молдова поиска от трима руски дипломати да напуснат страната в

...
Молдова поиска от трима руски дипломати да напуснат страната в
Коментари Харесай

Молдова гони 3-ма руски дипломати

Молдова изиска от трима съветски дипломати да изоставен страната в границите на седем дни, в израз на взаимност с Англия след отравянето на някогашния съветски разузнавач, оповестява молдовското външно министерство на своя уеб страница и представено от " Спутник ".

" Решението на управляващите на Република Молдова е взаимност с Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия и в резултат на заключенията на Европейския съвет от 23-24 март 2018 година, който характеризира офанзивата в Солсбъри като опасност за груповата сигурност и интернационалното право ", се споделя в изказване на министерството.

Подобни ходове са подхванати от 16 страни от Европейския съюз, както и от Съединени американски щати, Канада, Норвегия, Украйна и няколко други страни.

Този ход обаче е стеснителен за президента на страната Игор Додон. " Аз съм извънредно засегнат от решението на молдовското държавно управление да изселвам трима съветски дипломати, изрично съдя тази провокация против Русия ", разяснява той.

Додон добавя от Facebook, че " Молдова няма съюзнически задължения към Обединеното кралство и други членове на НАТО, с цел да предприеме такива стъпки, като употребява правилото на взаимност ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР