Молдова обяви извънредно положение за 60 дни заради ситуацията в

...
Молдова обяви извънредно положение за 60 дни заради ситуацията в
Коментари Харесай

Молдова обяви извънредно положение

Молдова разгласи изключително състояние за 60 дни поради обстановката в Украйна . Решението е взето на съвещание на Народното събрание на 24 февруари.

Парламентът вкара изключително състояние по предложение на Комисията за изключителни обстановки.

Мерките, които би трябвало да подхващат управляващите, на съвещанието на Народното събрание показа министър-председателят Наталия Гаврилица. Говори се за 20 ограничения, в това число ограничавания за придвижване. Тя означи, че държавното управление ще прибегне до тези ограничения единствено в незабавни случаи, оповестява newsmaker.md

По време на изключителното състояние бе препоръчано въвеждане на специфичен режим за влизане и излизане от/в страната и определяне на специфичен режим за потребление на въздушното пространство . Властите също по този начин ще подхващат ограничения за ръководство на притока на мигранти и обезпечаване на сигурността на бежанците от Украйна.

Днес молдовско-украинската граница минаха 7948 души, от които 4000 са жители на Украйна. А 108 украински жители са подали молба за леговище, оповестява държавна осведомителна организация Молдпрес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР