Молдова между Изтока и Запада - на парламентарните избори нито

...
Молдова между Изтока и Запада - на парламентарните избори нито
Коментари Харесай

Без явен победител на изборите в Молдова

Молдова сред Изтока и Запада - на парламентарните избори нито една партия не си обезпечи нужните за болшинство гласове. А съгласно Организацията за сигурност и съдействие в Европа, вотът е засенчен от " съществени признаци за пазаруване на гласове ". Кой ще влезе в молдовския парламент и какви са опциите за съдружно държавно управление - вижте в репортажа на Теодора Гатева.

Неокончателните данни сочат, че с най-вече гласове е проруската Социалистическа партия на президента Игор Додон. За нея са дали своят вот малко на 30% от гласоподавателите.

На второ място, с към 26 на 100 от вота, се подрежда проЗападно насочената коалиция " Сега ", в която влизат Партия на действието и солидарността и " Платформа за достолепие и истина ".

За управлявалата досега Демократическа партия са дали своят вот близо 24% от молдовците, което я подрежда на трето място.

Сметките демонстрират, че нито една от обединенията няма да има болшинство в Народното събрание със 101 места. Обикновените жители одобряват резултатите със смесени усеща.
Йон: Животът тук е поредност от неприятности, всичко нараства! Чакаме нашите политици да създадат нещо по въпроса. Социалисти, демократи, консерватори - няма значение какви са.

Дан: Малко младежи гласоподаваха, само че даже и по този начин, резултатът не е толкоз неприятен. Надявам се нещо да се промени към по-добро.
Според политолозите - резултатът е предстоящ.
Влад Турчану, политолог: Резултатът беше предупреден, тъй като видяхме дейности, които попречиха на възможностите на опозицията - без значение дали и какви бяха те.
А интернационалните наблюдаващи приветстваха съществуването на действителна конкуренция, само че показаха опасения, че е допустимо да имало пазаруване на гласове и напън върху гласоподаватели.

Прогнозите са, че Молдова ще влезе в серпантина на дълги договаряния за сформиране на коалиция и не е изключено да се стигне до нови избори.
 Четири партии влизат в новия парламент на Молдова Четири партии влизат в новия парламент на Молдова
Четири политически сили влизат в Народното събрание на Молдова. Това сочат първи данни, оповестени от Централната изборна комисия на страната след организира...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР