Молдова или по-точно руският анклав Приднестровска република (Транснистрия) може да

...
Молдова или по-точно руският анклав Приднестровска република (Транснистрия) може да
Коментари Харесай

Молдова може да е следващата цел на Путин

Молдова или по-точно съветският анклав Приднестровска република (Транснистрия) може да бъде нападнат от съветските сили, които сега водят война с Украйна. За тази заплаха предизвестяват анализатори и медии от началото на рецесията в Украйна.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се обърна през днешния ден към своя съвет за сигурност с карта на Украйна, която наподобява демонстрира планувани придвижвания на войски и инфраструктурни цели. Картата също по този начин демонстрира Украйна, разграничена на четири елементи. Това подхожда на съветска тайна доктрина, че подялбата на Украйна е към този момент продопределена и решена.

Картата съдържа също по този начин отделилият се район на Молдова, Приднестровието, написа express.co.uk.

От картата, пред която Лукашенко през днешния ден се опитваше да оправдае изстрелването на ракети по Украйна, излиза наяве, че тази офанзива евентуално е планувана и има възможност да се реализира напълно скоро, разяснява offnews.bg.

Държавният глава, който позволи съветските войски да атакуван Украйна от територията на Беларус, съобщи с показалка в ръка на членовете на Съвета за сигурност и Съвета на министрите, че в този момент интервенцията се организира в пет посоки: от Крим, Донецк, Луганск, в посока Киев, Чернигов и Харков.

На картата тези посоки, по които нападат и напредват съветските войски са показани с розови стрели. Но в югозападния завършек на картата на Лукашенко има още една стрелка, съгласно която би трябвало да има придвижване на войски от Одеса към Приднестровието, чиято територия също е показана в розово. Тази стрелка потегля от залива на Одеса, който към момента не се управлява от Русия, само че има данни за пукотевица в региона.

Руското министерство на защитата заяви през днешния ден, че силите на ДНР са се съединили с съветските сили, идващи от анексирания през 2014 година полуостров Крим, каквато очевидно им е задачата, съгласно картата.

Според изявления в разнообразни канали в Телеграм локалните поданици, взаимно с украинската войска се приготвят за десант в залива на Одеса. Според карта на английското министерство на защитата съветските сили напредват от Крим към Херсон по суша, а градът е покрай Одеса.

В изказването си, което беше качено в Телеграм канала му " Пул Первого " Лукашенко твърди, че няма цивилни жертви в Украйна, а от територията на Беларус са изтреляни ракети по цели в Украйна, тъй като там имало ракетни установки, които щели да стрелят.

Непризнатата от никого Приднестровска република се образува благодарение на съветски сили и революция водена сред 1990 и 1992 година Столицата е в град Тираспол, а спорът стартира още преди Молдавската ССР да разгласи самостоятелност от Съюз на съветските социалистически републики, което става на 27 август 1991 година През 2006 година там е извършен референдум, при който 97,2% от гласувалите се афишират за присъединение към Русия, само че резултатите не са приети даже от Москва. Ежегодно там се организират учения на сепаратистката войска дружно с съветски военни, а тяхната " цел " постоянно е столицата на Молдова - Кишинев.

Република Молдова подписа през 2014-а Споразумение за асоцииране с Европейски Съюз. Изтеглянето на Русия от Приднестровието е предизборно заричане на определената в края на 2019 година президентка на Молдова Мая Санду. Тя не признава анексирането на Крим от Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР