Можете да си купите много красив и стилен аквариум, да

...
Можете да си купите много красив и стилен аквариум, да
Коментари Харесай

За топлолюбивите аквариумни рибки

Можете да си купите доста хубав и моден аквариум, да създадете идеалните условия в него, само че без аквариумни рибки всичко ще наподобява пусто и някак незавършено.

Точно по тази причина основен миг е точно изборът на идеалните за вас любимци, които да заживеят в аквариума. Важно е също по този начин да знаете по какъв начин да се грижите за аквариумните рибки, тъй като това е един от най-важните моменти, що се отнася до здравето им.

За топлолюбивите аквариумни рибки

На пръв взор можем да си отговорим доста елементарно на това какви рибки се считат за топлолюбиви, а точно тези, които обичат топлата вода, само че все пак си има и значими тънкости, от които значително зависят грижите ви за вашите любимци. Типични топлолюбиви рибки са данио, рибки плата, хелери, дискус, тетра и други

Всички аквариумни рибки се разделят на студеноводни и топлолюбиви. Както и сами разбирате, първите обичат студената вода, а точно температурата в диапазона на 14 и 24 градуса. Топловодните рибки, от своя страна, не понасят студената вода, като за тях оптималните градуси стартират от 22 и нагоре.

Често обаче в практиката такива рибки се назовават единствено тези, които избират по-високите градуси на водата. Важно е да сте осведомени с всичко това, както и какви са вашите рибки, с цел да можете да си вземете най-хубавото съоръжение за вашата подводна галактика.

Диапазонът на градусите, които избират топлолюбивите рибки е в рамките на 22 и 28 °C. Спокойно се отнасят към съмненията на температурата в рамките от 1 до 4 градуса, само че по-резките промени могат да се окажат пагубни за здравето им.

 Хелерите са топлолюбиви

Важно изискване е в един аквариум да се намират единствено топлолюбиви рибки, а не да се поставят и студеноводни, защото оптималните за тях условия се разграничават. За да осигурите оптималните условия на топлолюбиви рибки, ще би трябвало да си вземете първокласен радиатор за аквариум с терморегулатор.

В никакъв случай не разчитайте единствено на отоплението в дома ви, тъй като сходни опити с водната ви екосистема може да докара даже до гибелта на рибките ви или да стане повода за разболяването им.

Комфортната температура на водата в аквариума е значимо изискване за отличното здраве на рибките. Именно от това зависят всички храносмилателни процеси, обмяната на веществата, работата на имунната система, желанието на рибките да се развъждат и редица други значими условия.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР