Можете да изпратите всички оръжия на света в Украйна, но

...
Можете да изпратите всички оръжия на света в Украйна, но
Коментари Харесай

Роберт Фицо: И всичкото оръжие на света няма да помогне на Украйна да победи Русия

Можете да изпратите всички оръжия на света в Украйна, само че това няма да й помогне да победи Русия военно. Това уточни словашкият министър председател Роберт Фицо в изявление за pravda.sk, предава " Фокус ".

" Трябва да си признаем и да кажем: Украйна няма задоволително сили, с цел да обърне обстановката във боен проект, тя не е способна на никакво контранастъпление. Можем да налеем всичките оръжия на света, всичките пари в нея, само че Русия в никакъв случай няма да претърпи военно проваляне ", съобщи той.

Премиерът акцентира още, че не има вяра във военно решение на обстановката в Украйна.

В същото време Фицо уточни, че на границата на 2023 и 2024 година " Русия ще стартира да диктува изискванията за разрешаване на този спор “.

Миналата седмица той означи, че множеството европейски страни са захласнати от ненавист към Москва и, с цел да я отслабят, са подготвени да се бият до последния украински боец.

Освен това при започване на ноември Фицо разгласи, че Словакия повече няма да доставя оръжие на Киев от своите хранилища. Новото държавно управление на страната отхвърли самодейността на своите прародители за разпределяне на пакет от помощи за въоръжените сили на Украйна на стойност 40,3 милиона евро.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР