Можеше да се действа малко по-балансирано със Северна Македония и

...
Можеше да се действа малко по-балансирано със Северна Македония и
Коментари Харесай

Николай Кръстев: Не трябваше да прибираме посланика си от Скопие, македонските политици много добре ни разбраха

" Можеше да се работи малко по-балансирано със Северна Македония и да не се прибира посланикът ни в България. В Скопие доста добре ни чуха и ни схванаха. Пендаровски се готви за втори мандат след година и половина. Страната ни можеше да контракти български следовател, който да се включи в екипа, проверяващ случая в Охрид. Много скърбя за ориста на младия Християн, никой не заслужава да бъде обичай за това, че има българско съзнание и се надявам бързо да се върне в този прелестен град Охрид ". Това съобщи журналистът Николай Кръстев пред Българска национална телевизия. 

" Ние не може да се капсулираме единствено до правата на българите в РСМ. Реакцията ни би трябвало да бъде обърната към всички в Македония, да отворим ножицата. Двама се карат - третият печели, а третият е Белград. Ние оказваме помощ на Сърбия да уголемява въздействието си. Нека да не се учудваме за какво сърбите са по-добре одобрявани от българите в Скопие. Онзи ден сърбите бяха поздравени за св. Сава. Те доставиха зърно на македонците, а ние да вземем за пример не можахме ", напомни Кръстев. 

" На Балканите сега има няколко отворени въпроса. Единият е в Босна и Херцеговина, а другите са разногласията сред Прищина и Белград и сред Скопие и София. Лошото е, че някой желае да отслаби южното крило на Балканите. Дори до момента в който си приказваме, има митинги в Белград против френско-германското предложение. Ние би трябвало да работим за това, да имаме европейски съседи. Това е ползата на България. Проблемът е, че Косово може още веднъж да сътвори неприятности по улиците на Белград. Трябва да се търсят взаимни отстъпки във всички спорове сред страните ", сподели още журналистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР