Можем ли да предпазим мозъка си от преждевременно стареене? Според

...
Можем ли да предпазим мозъка си от преждевременно стареене? Според
Коментари Харесай

Кои са плодовете, които предпазват мозъка от стареене?

Можем ли да предпазим мозъка си от прибързано стареене? Според учените къпините , боровинките и ягодите понижават упадъка на когнитивните качества, който настава с възрастта. Това са познавателните качества, познание, знание или компетентност. Когнитивните умения или качества се поддържат от характерни невронни мрежи.

Трите плода имат високо наличие на флавоноиди.

Флавоноидите са мощни антиоксиданти , които също по този начин оказват помощ за намаляването на възпалителните процеси в организма. Проучването е извършено с данни, обхващащи 121 700 дами, които са проследени в продължение на десетилетия.
 плодове iStock/Getty Images
Според доктор Елизабет Девор, създател на проучването, застаряването на популацията прави все по-важни здравословните проблеми, пред които е изправена тази възрастова група.

Резултатите от изследването демонстрират, че високият банкет на тези плодове подмладяват мозъка с две години и половина или понижава когнитивното стареене.-->

Боровинките по-специално имат мощен резултат върху здравето на мозъка. Едно скорошно проучване учи резултатите на съсредоточения боровинков сок.

Възрастните хора, които пиели сок от боровинки, имали по-добро кръвообращение, по-добра мозъчна интензивност и по-силна работна памет. Това се дължи на високото наличие на флавоноиди в боровинките.

Ягодите също имат потвърден предпазващ резултат, както и орехите .
 плодове iStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР