Можем и без руски газ, въпросът е на каква цена.

...
Можем и без руски газ, въпросът е на каква цена.
Коментари Харесай

Иво Христов: Радев се придържа към абсолютно реалистична линия на невъвличане на България във войната


Можем и без съветски газ, въпросът е на каква цена. Нека забележим от кое място, по какъв начин, в какъв период, с какъв темп и на каква цена ще са различните доставки. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ евродепутатът от Партията на европейските социалисти.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5197
Трудно ми е да допускам, че геополитиката може да промени географията. Трудно ще излезе това уравнение. Да не оставяме настрани и това, че в схемата се появява медиатор, добави той.

Евродепутатът, който е и някогашният консултант на президента Радев, разяснява и трансформирал ли е държанието си президентът.

В хода на петте и повече години съм чувал обвинявания, че президентът Радев е съветски наместник, по-късно, че е американски военачалник. Напоследък тези две тези се смесват. Не им обръщам внимание, тъй като това са пропагандните тези на враждебните на президента среди. Според мен президентът се придържа към една безусловно реалистична линия на невъвличане на България във войната, тъй като има една разграничителна линия, че всеки, който е срещу войната, е зложелател на Европа, съобщи Христов.

В духа на Оруел, който споделя - войната е мир, сега ни се внушава, че доставките на оръжие са миролюбиво деяние. Можем да платим скъпо за това. Видяхме, че се стигна до конфликти по улиците на София. Ясно е, че и зад двете страни стоят външни сили. Какво печелим от това, че сме войнолюбци? Анализът на украинската война сега се свежда до инфантилизъм, истина е, че Украйна е нападнатата страна, само че в този разбор липсва предисторията, уточни евродепутатът.

Смущава ме позицията на западните ни съдружници за война до победен край. Колкото повече се притиска Русия, толкоз по-голяма става вероятността тя да употребява нуклеарно оръжие, означи той.

Нека не се опитваме да решим световните въпроси, като поканим рецесията у нас. Трябва да има малко здрав разсъдък, което не значи да сме враждебни към Европа или да сме путинисти. Нека съхраним земята и инфрструктурата си, и по този начин оказваме помощ доста, сподели още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР