Можем да сравним ситуацията в системите за сигурност с торта

...
Можем да сравним ситуацията в системите за сигурност с торта
Коментари Харесай

Системите за ИТ защита като… торта Тирамису


Можем да съпоставим обстановката в системите за сигурност с торта Тирамису…
(снимка: CC0 Public Domain)

Многобройните системи, свързани със отбраната на ИТ инфраструктурата в организациите, са един от най-големите проблеми, с които би трябвало да се оправят мениджърите по ИТ сигурността . Големият брой и разнородността на този вид решения вършат мъчно ръководството на отбраната, въпреки да са предопределени да го улесняват.

Средно в една организация има към 80 разнообразни системи, свързани с сигурността на ИТ средата, споделя Майк Харт, вицепрезидент на FireEye. В някои бизнеси броят им доближава 130. Това обгръща всичко от антивирусни стратегии през програмен продукт за разкриване на пробиви, системи за мониторинг, модули за различаване на нетипично държание на програмен код, защитни стени, бариери и филтри за уеб достъп и други до най-модерните платформи, основани на неестествен разсъдък и машинно самообразование.

Всички тези разнородни решения би трябвало да „ приказват ” между тях, с цел да има смисъл от действието им, единомислещи бяха експертите-участници в полемиката „ Предифиниране на рисковете и бъдещето на киберсигурността в ерата след Covid-19 – най-ефективни технологии за киберсигурност ” по време на форума InfoSEC 2020, проведен от КОМПЮТЪР 2000 България в Правец. Ако даже единствено няколко от другите стратегии не споделят между тях, това основава проблем за ръководството и контрола на ИТ сигурността.
още по тематиката
Ситуацията се усложнява от обстоятелството, че всеки производител се старае да усъвършенства продукта си и понякога вгражда в него нови функционалности. „ Какво става, в случай че имате артикул с дадена задача и производителят вложи вътре нова функционалност, само че вие към този момент си имате различен програмен продукт, който е предопределен да подсигурява същата тази нова функционалност ”, реторично запита Харт.

Можем да съпоставим обстановката с тортата Тирамису, разяснява един от най-зрелищните лектори на форума – италианецът Mаурицио Талиорети, който е районен управител в Netwrix. Неговата метафора взриви залата. „ Тортата Тирамису, знаете, е италианска работа. Прави се от яйца, какао, бисквити… Но в случай че вие хванете и изядете първо едно яйце, след това лъжица какао на прахуляк, а след това и няколко бисквити, въобще не можете да твърдите, че в миналото сте яли Тирамису ”, отсече Талиорети.

Съвместимостта сред другите системи, тяхното съчетаване и най-много използването на холистичен метод при тяхното внедряване е това, към което всички специалисти по ИТ сигурността би трябвало да се стремят, единомислещи бяха експертите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР