Можем да намерим примери за качествено изработени обувки във всеки

...
Можем да намерим примери за качествено изработени обувки във всеки
Коментари Харесай

Как да разпознаем добре изработените обувки

Можем да намерим образци за качествено направени обувки във всеки ценови клас и да си спестим парите по време на шопинг, в случай че знаем тези фешън правила.

Ако преди можехме да кажем умерено, че цената е добра индикация за качеството, то в този момент нещата не постоянно стоят по този метод. Затова в този момент, повече от всеки път, ни се постанова да познаваме индикациите, които разграничават добре направените обувки от останалите.

Френската дизайнерка Джъстин Леконт, от която и преди сме търсили препоръки за стайлинга, ни разкрива няколко лесни метода да разпознаваме какво е качеството на обувките, както и по какъв начин да пазарим тези продукти вярно.

Избягвайте обувки с доста спомагателни орнаменти върху тях

Имаме неприятни вести за феновете на цветните обувки с доста декорации върху тях. Допълнителните детайли рядко са индикация за положително качество, изключително в случаите на моделите от естествена кожа.

 Как да разпознаем добре направените обувки

Украшенията са или бродирани върху тъканта, или прикрепени за нея, като за задачата обувката е била продупчвана. А естествената кожа има свойството да се разтяга с времето и дребните дупки бързо ще станат огромни и ще създадат обувките ви неизползваеми.

Добра естествена кожа против некачествената

Ако сте се спрели на модел от естествена кожа, евентуално очаквате това да ви завоюва по-добре направени и устойчиви обувки. Само че не всеки тип кожа е толкоз първокласен, колкото останалите.

За да различите скъпата кожа от евтината, разгледайте обувката за одрасквания и прегъвания. Ако мястото на наранената кожа е в по-различен цвят от останалата част, то това е ясна индикация, че материята не е обработена вярно и не си заслужава парите.

Шевовете не би трябвало да се разшиват елементарно

Различните елементи от обувката се прикрепят дружно или благодарение на лепило, или със зашиване. Ако разглеждате модел от втория вид, то би трябвало да се подсигурите, че шевовете няма да се разшият след няколко носения.

 Как да разпознаем добре направените обувки

Създателите на обувките заобикалят това, като нанасят вакса върху конците, тъй че да предпазят от пострадвания. Тествайте дали това е направено с вашата обувка, като с нокът леко разтриете шевовете. Ако те останат непокътнати, значи в ръцете си държите първокласен модел.

Генерално този вид обувки са по-качествени и дълготрайни.

Не би трябвало да се вижда лепило

Ако пък обувката е залепена с лепило, то елементарно може да загрози модела, в случай че е нанесено по погрешен метод.

Огледайте добре всяка част на обувката, преди да я купите, и в случай че забележите, че лепилото си проличава, ви съветваме да си спестите парите.

 Как да разпознаем добре направените обувки

Гумена подметка

За да са по-трайни и комфортни обувките, постоянно се прибавя гума върху по-голямата част от подметката. Така се обезпечава повече противодействие, когато вървим, и се предотвратява пързалянето.

Макар и това да не е изцяло наложителен орнамент, добавената гума е елементарно разпознаваема индикация за положително качество.

Токчето би трябвало да е продължение на петата

За да са комфортни за ходене обувките, те би трябвало да съответстват с формата на крайници ни. В случая на моделите с токче, то би трябвало да е сложено по този начин, че да поема напрежението от петата.

Това значи да има дребна извивка, която да оказва помощ за положителния баланс. За страдание, това значи, че по този начин модерните токчета, които са напълно изправени или даже с лека противоположна чупка в триъгълна форма, не са най-хубавият избор.

 Как да разпознаем добре направените обувки

Pro tip: Когато смятате да купувате обувки, подсигурете се, че ще излезете на пазар в края на деня. Тогава кракът ни е най-чувствителен и леко издут. Ако в подобен миг, обувката ви е комфортна, значи ще ви е комфортна по всяко друго време.

Вижте повече от препоръките на Джъстин във видеото по-долу.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР