Може някой да се възпротиви, че е прекалено рано да

...
Може някой да се възпротиви, че е прекалено рано да
Коментари Харесай

Коледните чудеса започват отсега

Може някой да се възпротиви, че е прекомерно рано да мислим за Коледа и декорация за празника. Но пък в никакъв случай не е рано или късно да създадем положително. А какво по-хубаво от това да съвместим и двете.

Всички си спомняме стъклените играчки за елха от нашето детство , изобретателно изрисувани в разнообразни цветове. Именно те стояха на най-видното място на коледното дръвче и се предаваха от потомство на потомство като същинско благосъстояние.

Някои несъмнено още си ги пазят, може и да са леко счупени, само че пък са доста безценен спомен. А в този момент имаме опция да се сдобием с нови , също толкоз красиви и цветни играчки и върхове за елха, направени от духано стъкло.
 Снимка 500843

Инициативата е на Оперативна програма " Социално дружество за хора с увреждания - Пловдив ". От известно време там работи единственият занаятчия по стъклодухане Иван Станев . Той образова четирима жители на дома в своя поминък и дружно основават играчките. Изрисуването им пък е поверено на други петима.

Ценното на тези декорации за елхата е освен, че се създават от хора с увреждания, а и че с тях се съхранява един античен поминък . Всичко е направено с доста обич, а цените са колкото на останалите играчки, които сигурно не са неповторими и със същия дух.
 Снимка 500842

Ако желаеме да украсим елхата вкъщи както в детството или да зарадваме близки и познати, можем да разгледаме играчките, да си изберем и да поръчаме на. И Коледа сигурно ще бъде по-магична - и за нас, и за тях.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР