Може ли руският флот да се противопостави на американския край

...
Може ли руският флот да се противопостави на американския край
Коментари Харесай

Достатъчно мощен ли е флотът на Русия, за да спре този на САЩ при Сирия?

Може ли съветският флот да се опълчи на американския край крайбрежията на Сирия? Този въпрос задава електронното издание на съветския вестник “Взгляд “.
Планът за нова офанзива на Съединени американски щати против Сирия е подготвен и чака сигнал от Пентагона. Въпреки това, съветските кораби са почнали огромни маневри покрай сирийските крайбрежия, тъкмо във водите, от които американските кораби биха нанесли най-удобно удари . Преди шест месеца съветските военни не можаха да предотвратят нападението на Съединени американски щати против Сирия. Какво могат да вършат този път, се пита изданието.
Признаци за идна нова офанзива на Съединени американски щати против Сирия се появяват съвсем всеки ден. Както беше обявено в събота, специалисти от разузнаването и военните специалисти към този момент са създали прелиминарен лист на сирийски цели, които ще бъдат ударени от въздуха при положение на потребление на химически оръжия от Дамаск, заяви CNN.
Американското скупчване край крайбрежията на Сирия е в действителност впечатляващо. Там се завърна ескадрилата, водена от самолетоносача " Хари Труман ", която е функционирала там напролет. В групата има 90 въздухоплавателни средства и хеликоптери. Ескадронът също по този начин включва повече от дузина кораби - в това число ракетния крайцер “Нормандия “ и разрушителите „ Арли Бърк “ и „ Форест Шърман “.
В събота в Средиземно море стартира седемдневни взаимни учения на Военноморските сили (ВМС)и на военно-космическите сили (ВКС) на Русия. Москва декларира, че маневрите нямат нищо общо с боевете в Сирия , само че американците настояват противоположното. Междувременно сирийската войска сега се приготвя за атака в провинция Идлиб, последната цитадела на бунтовниците. И явно: офанзивата бе планувана от дълго време. Това „ изненадващо “ съответствува с учението.
По-рано, командирът на Военноморски сили Владимир Корольов заяви, че в маневрите вземат участие 26 военни кораби и плавателни съдове, в това число и две подводници и 34 самолета.
Начело е ракетният крайцер " Маршал Устинов ", а самата флотилия се състои от формация от кораби на Северния, Балтийския, Черноморския флот и Каспийската флотилия. Ще вземат участие самолети Ту-160, въоръжени с крилати ракети X-101, Су-33, Су-30СМ, и противоподводните самолети Ил-38 и Ту-142MK.
Руското Министерството на външните работи акцентира, че ученията не са свързани с хипотетичните събития в сирийската провинция Идлиб. Миналата седмица, изданието напомня, че външният министър Сергей Лавров съобщи, че бунтовниците от придвижването " Ахрар аш-Шам " приготвят провокация с химически оръжия , с цел да даде мотив за нападението на Съединени американски щати, против сирийските държавни сили. Мястото на провокация би трябвало да бъде провинция Идлиб.
Руските специалисти са уверени, че Русия е почнала военноморски маневри, с цел да предотврати или най-малко да смекчи американската офанзива против Сирия. " Ученията са нужни, с цел да се покаже, че спомагателна съветска военна мощност се намира в източната част на Средиземно море Упражненията, както и че никой да не мисли да извърши нелепост, като огън от разрушители с крилати ракети по държавните сили в Сирия ", - сподели за вестника, някогашният заместник-председател на Държавната дума и шеф на Центъра за страните от Близкия изток и Централна Азия Семьон Багдасаров.
Той има вяра, че демонстрирането на силата на Русия ще се окаже впечатляващо. " Затова американците няма да извършат обстрел от източното Средиземноморие ", сподели Багдасаров. - Въпреки това, обстановката към момента е комплицирана. В края на краищата въпреки всичко ще има американска флотилия в Персийския залив и американската авиация, основана в Катар. "
Капитан Първи сан от запаса Василий Дандикин не има вяра, че групата на американските военноморски сили е постигнала безусловно владичество в Средиземно море.
" Русия съумя да концентрира сериозна мощ, с цел да реши проблемите си в района. Възможностите за противопоставяне на НАТО са разполагаем, " има вяра Дандикин - Американците в Сирия към този момент са изстрелвали ракети няколко пъти. Половината и даже повече ракети не доближиха задачата си. Разбира се, цялата мощност на американската войска и флота, е към момента несравнима със силата на съветския флот , - като специалист. - Въпреки това става въпрос за тактиката и успеваемостта на оръжията. Това обединяване, което създадохме в този момент, е оптимално, с цел да се предотврати нападението над Сирия.
Превод: Агенция " Фокус "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР