Може ли позирането за Плейбой да бъде феминистки акт? Френска

...
Може ли позирането за Плейбой да бъде феминистки акт? Френска
Коментари Харесай

Министър лъсна на корицата на Плейбой“

Може ли позирането за " Плейбой " да бъде феминистки акт? Френска министърка счита, че е по този начин, и отбрани решението си да се появи облечена на корицата на известното списание, съобщи Агенция Франс Прес. 40-годишната авторка на феминистки книги Марлене Скиапа не е непозната на разногласията и нееднократно е разгневявала десните.

Но даже министър-председателят и левите критици считат, че министърът на обществената стопанска система и асоциациите е направила неточност с последния си трик: театралничи за " Плейбой “, придружавайки 12-странично изявление, отдадено на правата на дамите и гейовете, както и на абортите.

" Защитавам правото на дамите да вършат каквото желаят с телата си: на всички места и когато и да е ", написа Скиапа в Twitter. " Във Франция дамите са свободни. Независимо дали това нервира тесногръдите и лицемерите, или не ".

Решението раздразни някои нейни сътрудници в държавното управление, което се бори със стачки и все по-ожесточени демонстрации против проектите за повишение на пенсионната възраст с две години.

Гледката на Скиапа, облечена в дизайнерски рокли за блестящото списание, беше възприета от някои като неправилно обръщение. 



Премиерът Елизабет Борн, едвам втората жена, заемаща този пост, се обадила на Скиапа, с цел да ѝ каже, че това " въобще не е уместно, изключително в сегашния интервал ", съобщи пред Агенция Франс Прес неин асистент.

Депутатката от групата на Зелените и колежка на активистката за правата на дамите Сандрин Русо, която е прям критик на центристкото държавно управление, попита: " Къде е уважението към френския народ? “

" Женските тела би трябвало да могат да се демонстрират на всички места, нямам проблем с това, само че има обществен подтекст ".

Плейбой " отбрани списанието, което ще се появи във френскоезичното му издание.



Скиапа е била " най-съвместимата " с " Плейбой " от държавните министри, " тъй като е привързана към правата на жените и е схванала, че това не е списание за остарели мачовци, а може да бъде инструмент за феминистката идея ", споделя пред Агенция Франс Прес редакторът Жан-Кристоф Флорентин.

" Плейбой " не е списание за мека порнография, а тримесечен " мук " (смесица от книга и списание) от 300 страници, който е интелектуален и в крайник с модата ", добави Флорентин и призна, че към момента има " няколко разсъблечени дами, само че те не са в по-голямата част от страниците ".

Други рецензии към Скиапа се концентрират върху по-широкия въпрос за информационната тактика на центристкото държавно управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР