Може ли първите две политически сили да работят заедно, без

...
Може ли първите две политически сили да работят заедно, без
Коментари Харесай

Z-Каст: Правителство на малцинството ще е истинска демокрация

Може ли първите две политически сили да работят дружно, без да са в коалиция? От този спор потегля 120-ия епизод на Z-Каст тази седмица, с посетител - политическия редактор на Клуб Z Любен Обретенов.

Според него у нас има малко по-различна концепция за " коалиция " от тази на Запад.

" Думата коалиция по българския има малко по-друго значение - сядат две или повече партии на една маса, разделят порциите, след това си отпътуват по ресорите и всеки стартира да краде колкото може ", разяснява той.

Според него " Хартиената коалиция " е оневинен термин за ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, тъй като техният съюз е от доста по-отдавна - техни представители избраха Иван Гешев за основен прокурор, в Народното събрание пък техни депутати гласоподаваха Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ.

Според Обретенов е допустимо държавно управление на малцинството с втория мандат - на ПП-ДБ - и ясни проевропейски цели. А пък в случай че Борисов го поддържа, ще покаже, че в действителност е евроатлантик.

" Това ще бъде хубава, истинска народна власт в деяние. От една страна, това държавно управление на малцинството  ще е доста подвластно, тъй като ще би трябвало да извършва тъкмо това, което е записано в тези цели, тъй като при всяко отклоняване ще загуби поддръжка. От друга страна, в случай че тези, които са подкрепили това държавно управление, го съборят поради нещо друго, а не поради целите, това ще бъде проблем за тях. "

Защо не можем да чакаме триумф на държавно управление на ГЕРБ, кой е най-реалистичният вид за вътрешната ни политика сега, и няма ли един къс кабинет на малцинството да ни върне на същото състояние за европейските избори следващата година - чуйте в новия Z-Каст:



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР