- Може ли масовият шофьор да се справи безопасно със

...
- Може ли масовият шофьор да се справи безопасно със
Коментари Харесай

Елпикап с ускорение на Мазерати? Елседан с такова на Формула 1? Опасно е, а вече са на пътя! - видео

- Може ли всеобщият водач да се оправи безвредно със супер ускорението на много от новите електрически автомобили?

Кой би си помислил до неотдавна, че солидният GMC Hummer може съвсем да се оправи с Ferrari F8 Spider в мил съревнование? Би било немислимо за остарелия бензинов Hummer. Но най-новата електрическа генерация има пъргавината, с цел да се конкурира с Ferrari и други суперколи. Стремителното ускоряване е преимущество, което електрическите транспортни средства имат пред колите с ДВГзаради незабавния оптимален въртящ миг и съответното ускоряване.

Няма потребност да се развъртат бутала, турбокомпресори или да се превключват скорости. Всичко е елементарна физика – електромоторът предлага цялостния си въртящ миг от нулата и доближава пикова мощ за десета от секундата без спадове при превключване на трансмисията.

Електрическите транспортни средства демократизират достъпността на лудото ускоряване за колите, без това се връща в цената им. Ел-Hummer-ът се продава за към една трета от цената на Ferrari. Някои версии на Tesla Model 3 с цена от $56 000 форсират с съвсем същото движение. Автомобилните производители намират това ускоряване за превъзходен инструмент за продажби, само че пораждат въпроси за сигурността от тази досегаемост на гневното ускорение.



Колко от междинните по умения водачи могат да се оправят с динамичността равна на тази на суперавтомобил? Има огромна разлика сред навиците на шофиране и реакциите на междинния 50-годишен водач и тези на водач на спортна кола. Доказателство за това и резултатите са многочислени клипове в YouTube и новинарски публикации за нови притежатели, които катастрофират със своите Lamborghini, Ferrari и други суперавтомобили в границите на дни след покупката.

Специалистите по сигурност на придвижването нямат задоволително данни за нови произшествия със суперавтомобили или към този момент равните им по динамичност електрически автомобили от по-висок клас, само че най-малко данните за произшествия на автомагистрали да вземем за пример сочат, че повече от половината искове за застрахователно възобновяване на вреди при мотоциклети с висока мощ са пристигнали в границите на първите 120 дни от притежанието им.

Спецовете по сигурност би трябвало да стартират да изследват дали прекосяването към електрически транспортни средства усилва злополуките, породени от нарасналата им динамика и незадоволителна подготовка на водачите им за нея. На този аспект би трябвало да се обръща към този момент внимание и при образованието на водачи за приемане на дееспособност за ръководство на МПС.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР