Може ли извънземен живот да дебне много по-близо, отколкото си

...
Може ли извънземен живот да дебне много по-близо, отколкото си
Коментари Харесай

Учени предполагат, че на спътниците на Уран съществува извънземен живот

Може ли извънземен живот да дебне доста по-близо, в сравнение с си мислим? Според специалистите отговорът е да. Всъщност е изцяло допустимо извънземни форми на живот да са скрити на спътници в орбита към Уран, планета, ситуирана на три милиарда километра от Земята. Уран има единствено 27 луни, всяка кръстена на герои от класическата британска литература, написана от Уилям Шекспир и Александър Поуп.

Космическият транспортен съд Voyager 2 на НАСА посети Уран през 1986 година, само че събраните от него данни към момента се проучват, написа Mirror. НАСА преразгледа данните и в този момент има вяра, че четирите луни на Уран - Ариел, Умбриел, Титания и Оберон - може да са дом на солидни океани на благи под ледената повърхнина. Експертите допускат, че тези океани може да гъмжат от извънземен живот.

Джули Кастило-Рогез, водещ създател в Лабораторията за реактивни мотори на НАСА, споделя: „ Когато става въпрос за дребни тела, учените към този момент са откривали доказателства за океани на няколко невероятни места. Така че има механизми, които не разбираме изцяло. Тази публикация изследва какви биха могли да бъдат и по какъв начин се свързват с многото тела в Слънчевата система, които може да са богати на вода, само че имат лимитирана вътрешна топлота. "

Сега НАСА приканва за бъдещи задачи в дълбокия космос до Уран за по-нататъшно проучване. В отчета се споделя: „ Петте огромни луни на Уран са значими цели за бъдещи галактически задачи. За да мотивираме и осведомяваме проучването на тези луни, ние моделираме тяхната вътрешна еволюция, настоящи физически структури, геохимични и геофизични сигнатури, които могат да бъдат измерени от галактически кораби. “

Докладът продължава с това, че в случай че луните са запазили течност до наши дни, тогава може да има остатъчни океани с дебелина под 30 км на Ариел и Умбриел и по-малко от 50 км на Титания и Оберон. Задържането на течности обаче мощно зависи от свойствата на материала и вероятно незнайни динамични условия.

Изследователите също по този начин означават, че Миранда е малко евентуално да съдържа течност сега, в случай че не е претърпяла приливно нагряване преди няколко десетки милиона години. Те допускат, че тънките остатъчни пластове може да са хиперсолени и техните индуцирани магнитни полета могат да бъдат открити от бъдещи магнитометри на галактически кораби.

Наскоро беше извършено изследване в Калифорнийския университет, което проучва дали образован извънземен живот може да реагира на сигнали, изпратени от Земята в дълбокия космос. Експертите проучиха сигналите, с цел да схванат дали могат да доближат задачата и заключиха, че в случай че е по този начин, можем да получим отговор още през 2029 година

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР