Може ли едно четиричленно семейство да отиде на мечтаната екскурзия

...
Може ли едно четиричленно семейство да отиде на мечтаната екскурзия
Коментари Харесай

Мнима фирма в Бургас с неустоима оферта - предлага екскурзии до екзотичен остров за цялото семейство за смешни пари

Може ли едно четиричленно семейство да отиде на мечтаната екскурзия до о. Тенерифе за скромната сума от 850 лв.? Този въпрос си задават бургазлии, които при започване на февруари получават инцидентно позвъняване от чужд номер. За случая описа жена, която е поискала да остане анонимна, оповестява " Флагман ".

Тя разкрива, че фамилията й е определено на инцидентен принцип от извадка с телефонни номера, предоставена от съответния мобилен оператор – като семейство, което да бъде интервюирано за това какъв брой постоянно и къде върви на почивки.

„ Задават няколко въпроса: ходите ли на почивки, какъв брой постоянно си го позволявате, какъв брой са членовете на фамилията ви и така нататък Не са желали никакви персонални данни. Накрая на анкетата ми обявиха, че отговорите ми ще послужат за присъединяване ми в лотария с награди”, съобщи бургазлийката.

Историята обаче не завършва дотук. След малко повече от месец – през вчерашния ден, бургазлийката получава второ позвъняване, също от чужд номер (0988830827). Обясняват й, че защото е взела участие в анкетата, номерът й е бил изтеглен на лотария и печели премия. За да я получи обаче би трябвало да отиде на специфична презентация на въпросната компания, която ще се състои в събота от 10:00 ч. в бургаския хотел „ Аква”. Изискването е да отиде дружно с мъжа си, очевидно, с цел да се вземат спонтанни решения, а не да се остави за по-късно.

„ Не знам каква е повода да желаят и двамата съпрузи да участват. Аз съм с две деца и заявих, че това няма по какъв начин да стане и им отхвърлих. Те ме увериха, че можем да присъстваме и в 13:30 ч. Доста съмнителна ми се стори историята и взех решение да се поразровя дали не е машинация. Оказа се много по-сериозно от това, което предполагах”, разкрива още дамата.

Тя е съумяла да разкрие по-голямата част от евентуалната машинация.

Компанията, която провежда събитието, е официална благосъстоятелност на сърбин, само че той пък постоянно сменя компаниите, адреса и телефоните си през почти 2 месеца, написа " ФЛагман ".

Винаги обаче работи по един и същи метод. Първо се „ опипва почвата” по телефона с въпросната анкета. Всъщност лотария няма, а всеки, получил позвъняване в първия стадий, получава такова и във втория, както и " покана за фирмена туристическа презентация с награди ".

„ Оказва се, че желаят наличието на двамата съпрузи, тъй като събитието, което организират е някаква форма на внушаемост. Лекторите им владеят чудесно риториката, обаятелни и безапелационни са.Ако единият от двамата „ клъвне” шансът да бъдат излъгани става двойно по-голям. Предлагат атрактивни почивки в чужбина. Показват цените на конкурентните компании, а след това демонстрират и тяхната, която е в пъти занижена. Накрая несъмнено желаят капаро – към 500 лв., с цел да били „ задействали процедурите по резервация”. Има най-малко 20-ина излъгани до момента и наподобява страната е с вързани ръце, защото компанията сменя адреса и регистрацията си”, добавя бургазлийката, коят ое безапелационна, че въпросната обстановка е машинация.

Третият стадий е прибирането на „ капарото” и преместването на офиса на компанията, с цел да изгубят хората следите им. Това към този момент се е случвало няколко пъти. Оказва се, че активността на въпросните лица е в полезрението на разнообразни институции от години., само че към момента по въпроса не е направено нищо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР