Може ли да се отглеждат заедно мъжки и женски морски

...
Може ли да се отглеждат заедно мъжки и женски морски
Коментари Харесай

Мъжки и женски – всичко, което трябва да знаете за морски свинчета

Може ли да се отглеждат дружно мъжки и женски морски свинчета? По-добре ли е да имате мъжко или женско? Колко елементарно е да се направи разлика сред половете? Колко морски свинчета могат да живеят дружно? Морските свинчета са стадни животни, заради което е неестествено да живеят сами, само че групирането на морските свинчета би трябвало да става деликатно и с внимание.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Ако нямате опит в развъждането на този вид животни, ние ще ви покажем най-важните неща, с цел да можете да прецените дали ще се справите с развъждането на морски свинчета.

Кой е най-хубавият домакински любим – мъжките или женските морски свинчета?

Мъжките морски свинчета са склонни да живеят малко по-дълго от женските, изключително в случай че женските имат дребни. И двете имат подобен характер, макар че мъжките постоянно са по-смели, което ги прави по-лесни за работа. Често обаче е по-лесно да се откри подобаващ приятел за женско морско свинче, защото те са по-сговорчиви с приятелите си морски свинчета.

Как да определите дали едно морско свинче е мъжко или женско?

По-лесно е да се дефинира дали едно морско свинче е мъжко или женско, когато е малко по-голямо – мъжките свинчета имат подутини, които демонстрират съществуването на тестиси. При напълно дребните морски свинчета разликата не всеки път е явна, по тази причина постоянно си коства да се консултирате с ветеринарния доктор, в случай че нямате мъжко и женско морско свинче за съпоставяне.

Женските морски свинчета могат да забременеят доста бързо, когато са на възраст към три-четири седмици, по тази причина би трябвало да се държат настрана от мъжките, в случай че не са кастрирани. Те не би трябвало да забременяват след 8-месечна възраст, в случай че преди този момент не са имали дребни, защото това може да докара до съществени компликации при раждането. Ако сте си купили двойка морски свинчета, постоянно е добре да се уверите, че имате вярната композиция – две женски, две мъжки или женска с скопен мъжки.

 Мъжки и женски – всичко, което би трябвало да морски свинчета знаете Мъжки и женски – всичко, което би трябвало да знаете за морските свинчета

Най-добрата композиция от морски свинчета

Не е извънредно да има две или три мъжки свинчета в една и съща кошара и те да се схващат добре, стига да има доста място и да няма женски наоколо. Препоръчва се кошара с повърхност от най-малко 7,5 квадратни метра за едно морско свинче, която се усилва до 10,5 квадратни метра за две морски свинчета и 13 квадратни метра за три морски свинчета. По-лесно е да се настанят морски свинчета, които са израснали дружно. Неопитните притежатели на домашни любимци може да срещнат компликации при запознаването на възрастно свинче с две свързани свинчета или даже с едно свинче и това нормално не се предлага, макар че доста развъдници и центрове за настаняване на животни вършат това сполучливо.

При запознаване с морски свинчета се предлага цялостното разчистване и пренареждане на кошарата, с цел да се избегне първичното морско свинче да стане териториално във връзка с пространството.

Каквато и композиция да употребявате, не забравяйте, че морските свинчета са стадни животни и в действителност се нуждаят от взаимоотношение с други морски свинчета, даже и да се уверите, че са на разстояние от тях.

 морски свинчета Мъжки и женски – всичко, което би трябвало да знаете за морските свинчета

Топ препоръки за въвеждане на морски свинчета

Дайте на новите морски свинчета пространство и време да се приспособяват към новата среда.

Поставете новото морско свинче под карантина или потърсете ветеринарен доктор, който да извърши цялостен здравен обзор, с цел да ревизира дали няма бременност или заболяване.

Вземете поради възрастта, пола, размера и темперамента, когато групирате морските свинчета.

Морските свинчета са териториални, тъй че ги въведете на неутрално място и се уверете, че има задоволително пространство.

Направете по този начин, че неутралното място да е място, където морските свинчета да се усещат сигурни и предпазени.

Добавете вкусна храна в пространството за запознаване, с цел да асоциирате премиите с новото морско свинче

Почистете кошарата и променете разположението ѝ.

Не забравяйте, че морските свинчета се развъждат бързо, по тази причина е значимо да се групират единствено еднополови или кастрирани свинчета.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР