Може ли да има нещо по секси от дама в

...
Може ли да има нещо по секси от дама в
Коментари Харесай

Жените предпочитат мъже в червено

Може ли да има нещо по секси от дама в алено? Да - господин в същия цвят. Така най-малко настояват ръководителите на серия опити, извършени в университета на Рочестър.Според тях, една елементарна алена вратовръзка или даже розова риза вършат мъжа няколко пъти по-привлекателен и полово мечтан за дамите. А най-интересното е, че нежният пол даже не осъзнава това.

Магическата мощ на цвета на черешата е в това, че кара господата да наподобяват по-силни и могъщи, счита основният създател на проучването - психологът Андрю Елиът. " Открихме, че дамите възприемат мъжете в алено като човеци с по-висок статус, които е по-вероятно да печелят повече от останалите и да се повдигнат по-бързо по обществената стълбица. Точно аурата на високото състояние в обществото основава привличането ", изяснява той.

Защо аленото е сигнал за висок статус? Според създателите, повода е както културна, по този начин и биологична. Навсякъде по света аленото е исторически детайл в облеклото и регалиите на богатите и могъщите. В античен Китай, Япония и Африка яркият цвят символизира разцвет и издигащо се състояние в обществото, а най-могъщите антични римляни безусловно са били наричани " носещите алено ". Дори през днешния ден, означават създателите, предприемачите постоянно поставят алена вратовръзка, с цел да показват самоувереността си. Звездите пък обичайно се свързват с " аления килим ".

Освен тази културна асоциация сред аленото и властта, създателите сочат и към корените на човешкото държание. При приматите аленото е знак за мъжко превъзходство и се показва най-ярко в окраската на някои алфа мъжкари от типове като павианите и мандрилите. Именно те са и най-предпочитани от дамите, тъй като им обезпечават храна и сигурност.

" Когато дамите видят алено, то отключва нещо доста надълбоко в тях, което евентуално има биологични корени ", твърди Елиът. " Често споделяме, че мъжете се държат като животни - т.е., демонстрират примитивна половост. Изглежда, че дамите също се държат като животни, когато мернат цвета на кръвта. "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР