Може и да е убягнало от вниманието ви, но тази

...
Може и да е убягнало от вниманието ви, но тази
Коментари Харесай

Защо в Америка има толкова много предупреждения преди пълното слънчево затъмнение

Може и да е убягнало от вниманието ви, само че тази година на 8 април през Северна Америка ще премине цялостно затъмнение. Затъмнението би трябвало да бъде впечатляващо и да съвпадне със слънчевия най-много.

" През 2017 година Слънцето беше покрай слънчевия най-малко. Зрителите на цялостното затъмнение можеха да видят спиращата дъха корона - само че защото Слънцето беше безшумно, потоците, които се вливаха в слънчевата атмосфера, бяха лимитирани единствено до екваториалните области на звездата ", изяснява НАСА. 

" По време на затъмнението през 2024 година Слънцето ще бъде в слънчевия най-много или покрай него, когато магнитното поле наподобява повече на заплетена топка коса. Стримове евентуално ще се виждат в цялата корона. В допълнение към това феновете ще имат по-голям късмет да видят протуберанси - които наподобяват като ярки, розови къдрици или примки, излизащи от Слънцето. ", прибавят от НАСА.

Texas State, UT suspending classes for April's total solar eclipse via
— Mary Sutton Greeley (@Lucky_finds)
Затъмнението би трябвало да се вижда от Мексико до Канада . Пътят на цялостното затъмнение - зоната, в която хората ще видят цялостното слънчево затъмнение - е по-широк, в сравнение с през 2017 година, защото Луната е по-близо до Земята заради мястото, на което се намира в орбитата си, което значи, че повече хора ще видят слънчевата корона. От НАСА даже означиха, че при повече шанс по време на затъмнението може да се следи даже изхвърляне на коронална маса. 

Затъмнението, несъмнено, не е рисково за хората на Земята. Всъщност единственото, което Луната прави, е да ни защищити за малко от нездравословните ултравиолетови лъчи, сходно на великански чадър.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР