Може да се предположи, че Украйна ще бъде лишена от

...
Може да се предположи, че Украйна ще бъде лишена от
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Неудобно ми е да коментирам нежеланието на Янев да използва думата война

" Може да се допусна, че Украйна ще бъде лишена от изход на Черно и Азовско море, като тези територии ще станат част от друго псевдодържавно образувание или ще са в границите на една федеративна Украйна ", разяснява пред бТВ някогашният боен министър Ангел Найденов.

По думите му, не се разяснява задоволително и преодоляването на Змийския остров – 17 квадратни километра земя, която управлява влизането на кораби в Одеса и Херсон.

Той стана прочут с решимостта на дузината охраняващи го украински бойци да не се предават, макар опасността от гибелен обстрел от съветски военен транспортен съд.

" Там обаче могат и да се разположат ракети, които са в положение да поразят всичко към разположеното единствено на 45 км румънско пристанище Солина. В шелфа на острова има находища на нефт и газ. Има 70 милиарда кубически метра природен газ – това е годишната консумация на България за 20 години ", означи още някогашният министър.

Според него Черно море върви към милитаризация и упованието е тази година туристическият сезон в следствие да бъде слаб.

Найденов призна, че му е " неловко " да се пробва да разяснява нежеланието на настоящия министър на защитата Стефан Янев да употребява думата " война ", а и " известните съмнения " по въпроса с батальонната група на НАТО у нас.

Според него реториката е такава поради разделянето в българското общество по оста НАТО-Русия, само че и поради комплицираната обстановка вътре в Българска социалистическа партия.

" Тази обстановка е един самобитен оживял призрачен сън за Българска социалистическа партия. Да би трябвало да вземат решения, когато има опълчване сред Русия и НАТО, изключително когато са в ръководство, е призрачен сън за тях ", акцентира някогашният боен министър, който беше и част от управлението на партията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР