Може да пътувате безопасно с котката си, вместо да тъгува

...
Може да пътувате безопасно с котката си, вместо да тъгува
Коментари Харесай

Съвети за безопасно пътуване с котка

Може да пътувате безвредно с котката си, вместо да тъгува дни наред, до момента в който вие сте по плажовете или на планина. Понякога няма на кого да оставите домашния си любим и най-хубавият вид е да го вземете с вас, от което той ще е доста благополучен.

Имайте поради обаче, че котките са с доста деликатна душeвност и даже най-спокойната котка може да се държи не напълно съответно на непознато място. За да извършите пътуването удобно и за вас, и за мъркащата ви фаворитка, би трябвало да спазвате някои правила.

Трябва да знаете, че пътуването е колкото наслада, толкоз и стрес за котката, изключително в случай че тя години наред не е напускала жилището ви.

Едно от най-важните неща при пътешестване с котка е ограничението на свободата на придвижванията й, за което оказват помощ специфичните кафези за превоз на животни. Ако вкарвате за първи път в кола котка и тя няма нагръдник и не е в клетка, шансът да избяга ужасено през прозореца или вратата е голям.

Транспортната чанта за котка би трябвало да е лека и в това време постоянна, с доста вентилационни отвори. Не се предлага да возите котката в чанта, изключително през лятото, тъй като тя не се проветрява добре и котката се усеща некомфортно, тъй като й е доста топло.

 котка

Клетката за превоз би трябвало да бъде показана на вашия любим няколко дни преди пътуването с котката, като не би трябвало принудително да го вкарвате в нея. Няколко часа преди пътуването е добре да дадете на любимката ви опция да употребява котешката тоалетна. Когато слагате животното в клетката, би трябвало да говорите с мек звук и да го галите, с цел да не изпадне в стрес от затварянето в тясно пространство.

Ако пътуването с котката е малко, вземете някоя от обичаните играчки на котката, само че в случай че е дълго, би трябвало да обмислите въпроса с котешката тоалетна. Може да употребявате специфична пелена за еднократна приложимост, само че е допустимо котката да не изиска да я употребява.

Може да спрете за малко и да вкарате дребна кутия с заряд за котешка тоалетна в клетката, с цел да може котката да се опита да се оправи по този метод. Можете да опитате да я разноските с нагръдник, само че дни преди този момент би трябвало да е привикнала, тъй като може да стартира да се пробва да избяга и да се отскубне от ръцете ви.

През цялото време на пътуването е добре да говорите на котката с успокоителен глас или да я галите, с цел да не се опасява, че ще я изоставите. За всеки случай е добре да вземете паспорта на котката, а в случай че пътувате в чужбина с котката - и интернационален ветеринарен документ, в случай че това е належащо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР