Може да изглежда, че няма нищо трудно в използването на

...
Може да изглежда, че няма нищо трудно в използването на
Коментари Харесай

Грешките, които увреждат дрехите и съсипват пералнята

Може да наподобява, че няма нищо мъчно в потреблението на пералня: просто слагате облекла, прахуляк за пране, избирате верния режим и сте подготвени.

Всъщност, схващането е много неправилно.

Грешно определен препарат за пране или неправилното му количество може да аргументи куп непредвидени проблеми - от унищожени облекла до нужда да се обадите на сервиза за ремонт на пералнята.

Bright Side показва всеобщо публикуваните неточности, които прави съвсем всеки от нас при пране, без даже да подозира за дълготрайните отрицателни последствия.

Използваме капсули за малко пране

Капсулите за пране са лесни за приложимост и предпазване и се състоят от съвършено отмерена доза перилен препарат.

Те обаче имат и някои обилни дефекти. Една капсула е предопределена за най-малко приблизително натоварване на пералнята. Това значи, че прибавянето й към по-малко пране основава спомагателен резултат от химическия състав на перилния препарат както върху облеклата, по този начин и върху пералнята. Той може да образува непотребна наслойка и да повреди помпите и мотора.

Забравяме да проветрим машината

Когато затворим вратата на пералнята незабавно след изваждането на облеклата, я оставяме в положение на нараснала мокрота. Това, от своя страна, основава идеална среда за напредък на плесен и бактерии. Ето за какво е по-добре да я оставите отворена за 15-20 минути или даже да й помогнете да изсъхне по-бързо, като избършете повърхността с забрадка.

Използваме прахуляк за пране вместо течен препарат

Трябва да признаем, че прахът за пране е съвършен за унищожаване на петна, по тази причина потреблението му в някои случаи е много рационално. В други случаи обаче течният препарат е по-подходящ.

Например, по-ефективен е при предварителна обработка на петна, оставя по-малко следи по облеклата, по-безопасен е за пералната машина, с помощта на по-добрата си разтворимост, спрямо праха за пране, който може да запуши системата.

Добавяме перилни препарати върху облеклата

Добавянето на перилен препарат върху облеклата (особено когато е прах) е неприятна концепция по две аргументи. Първо, пералната машина е проектирана по избран метод неслучайно. Тя освобождава почистващия препарат в точния миг и когато тази поредност бъде нарушена, той просто може да не се разтвори изцяло.

Това води до втория отрицателен фактор: препаратът може да остане върху облеклата, оставяйки бели петна и линии по тях.

Използваме интензивно омекотители

Предимствата на потреблението на омекотители са ароматът и мекотата на облеклата. Ползите обаче свършват дотук. Технически, омекотителите не способстват за по-доброто разчистване на облеклата. Напротив, те ги насищат с нефтени артикули. Освен това пералната машина също се замърсява. Омекотителите могат да допринесат за развиването на плесен и да запушат машината и тръбите.

Добавяме незадоволително количество препарат за пране

Вече споменахме следствията от потреблението на ненужно количество перилни препарати. Това обаче не значи, че прибавянето на малко количество прахуляк е добра концепция Напротив, по този начин облеклата няма да са добре изпрани. Логично е да ги перете по-често, което ще редуцира живота им.

Не отстраняваме космите от облеклата, преди да ги изперем

Ако в къщата има животни, напълно естествено е облеклата постоянно да се оказват щедро покрити с косми. Но не трябва да ги поставяте в пералнята по този метод, защото може да ги повредите. Космите се натрупват на топки по време на пране, което може да запуши дренажната система и даже да повреди мотора.

Ето за какво е по-добре да играете на несъмнено и да отделите няколко минути за разчистване на облеклата с лепкава ролка преди пране, с цел да избегнете разправиите и разноските, свързани с ремонта.

Слагаме мокри облекла в пералнята или в коша за пране

Влагата основава идеална среда за развиване на плесен. Ето за какво е по-добре да се преборите с изкушението да поставите мокрите кърпи или потни спортни облекла в пералнята, в случай че няма да я пускате незабавно. По-скоро отделете време да ги закачите или изсушите, в случай че не планирате пране в близко бъдеще. Това ще ви помогне да избегнете появяването на неприятни миризми и да утежни положението на облеклата ви.

Пренебрегваме съществуването на вълнени топчета за сушене и омекотяване на тъканите

Трябва да признаем, че омекотителите са по-популярни, по тази причина доста хора ги употребяват, до момента в който малко на брой знаят за съществуването им. Те обаче нямат дефекти, като да вземем за пример задръстване на пералнята, нараснала алергенност поради ароматите и намаленате всмукване на тъканите при приложимост на омекотители.

Висококачествен комплект вълнени топки изсушава, омекотява и предотвратява наелектризирането на облеклата и ще ви служи в продължение на 1 000 цикъла на пране.

Източник: profit.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР