Може да е трудно да разберете какво се опитва да

...
Може да е трудно да разберете какво се опитва да
Коментари Харесай

Как да разберем защо лае кучето?

Може да е мъчно да разберете какво се пробва да каже вашето куче, когато лае. Трябва ли да излиза? Гладно ли е? Внимание ли желае?

Лошо е, че лаещото куче не поддържа връзка по метод, който хората могат да схванат елементарно. Но с познаването на другите типове кучешки лай, притежателите могат по-добре да схванат какво се пробва да каже кучето им и в последна сметка да укрепят връзката, която споделят с домашния си любим.

Видове кучешки лай

Предупредителен лай: Предупреждава хората за нещо, „ Хей! Вижте какво се случва! “

Изискващ лай: Получаване на нещо, което кучетата желаят, „ Хей! Дай ми това! "

Страховит или нападателен лай: Прогонване на нещо, „ Хей! Махни се от мен! "

Игриво джавкане: Приканване на нещо по-близо или подбудителство към игра, „ Хей! Радвам се да те видя! Нека създадем нещо занимателно дружно! “

Тревожен лай: Изразяване на мощна страст, „ Хей! Забравихте ме! Моля, върнете се!

Разчитане на езика на тялото на кучето

Как притежателите могат да се научат да разграничават другите типове лай на кучето? Установете какво тъкмо провокира лаенето и какво го кара да спре, както и обърнете внимание на звуците на всеки лай и езика на тялото на кучето, който го съпровожда. Ще забележите, че лайовете, които служат за разнообразни цели, нормално звучат друго един от различен. Също наподобяват друго във връзка с езика на тялото, който ги съпровожда.

 Кучето лае игриво

За да разберете аргументите кучето да лае, потърсете тези видове лай дружно с езика на кучето.

Предупредителен лай на кучето

Установява най-лесно, като се следи кое го задейства. Например, в случай че чуете звука на куче, което се разхожда на открито тъкмо когато вашето куче стартира да лае, то евентуално е нащрек, споделя. Това евентуално ще спре, откакто звукът на кучето отмине.

Изискващ кучешки лай

Ако вашето куче стартира да лае, до момента в който му приготвяте вечерята, и спре, когато поставите купата пред него, това евентуално е изискващ лай. Куче, което изисква нещо, нормално ще гледа право към вас, само че тялото му ще бъде отпуснато.

Страховит или нападателен лай на кучето

Категориите боязън и експанзия постоянно се припокриват. Този вид кучешки лай нормално е с по-нисък звук и идва със сковано тяло и пряк взор. Ако вашето куче лае, когато непознати влизат в къщата, и то или се отдръпва, или се хвърля към индивида неведнъж, това евентуално е нападателен лай на кучето. Също по този начин проверете дали вашето куче е наклонило тялото си напред, държи високо опашките и ушите си, гледа ли с напрежение или държи козината си настръхнала. Ако вашето куче е доста уплашено, споделя Блум, може да видите опашката му да се извива надолу. То може също да се облизва неведнъж или да отклонява взор от вас сред лаенето.

 Агресивно джавкане на кучето

Игриво джавкане на кучето

За да разпознаете шеговит лай, слушайте за по-висок звук и търсете палав език на тялото. Този вид лай постоянно се задейства, когато в къщата пристигна обичан човек и може да спре, когато този човек взаимодейства с кучето или когато кучето преодолее първичното си неспокойствие.

Тревожен кучешки лай

Кучетата, които са тревожни са склонни да лаят на къси прояви на релативно висок звук и може също да вият. Ако вашето куче стартира да лае незабавно щом излезете от къщата и или продължава през целия ден, или стартира и стопира неведнъж в продължение на няколко часа, само че по-късно стопира, когато се върнете вкъщи, това евентуално се дължи на тревога. Кучешкото джавкане през нощта също може да се дължи на тревога. Говорете с вашия ветеринарен доктор за най-хубавите способи да успокоите вашето куче.

В последна сметка, най-хубавият метод да разберете за какво лае кучето е да отбележите какво го кара да спре. Какво провокира държанието на кучето?

Вижте още:

- Защо кучето лае без причина;

- Справяне с лаещо куче;

- Как да не лае кучето по хора;

- Защо не лае кучето;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР