Може да бъде скъпо и отнема много време да се

...
Може да бъде скъпо и отнема много време да се
Коментари Харесай

Китайци клонираха полицейско куче за тренировки

Може да бъде скъпо и лишава доста време да се образоват полицейски кучета, когато всеки претендент може да има разнообразни умения и персони. Решението на Китай? Направете копия на най-хубавите кучета. Китайски ежедневници оповестяват, че в град Кунмин, аграрният университет „ Юнан “ и Института по биотехнологии на Пекин са на път да образоват Куншун, двумесечно вълчо куче, клонирано от „ огромно “ куче-детектив. Целта, както можете да предположите, е да се спестят време и пари – те считат, че е по-вероятно Куншун да учи бързо и да се показва добре.

Според известията, кученцето е клонирано чрез  добиване на соматични кафези (използвани относително постоянно при клониране) от кожата на възрастното куче, като се основава клониран ембрион и се вгради за раждане.

Изследователят Ван Джиушън сподели, че Куншун е обещаващ – има „ добра дарба “ за надушване и други умения, нужни на полицейско куче. Той може да влезе в работа незабавно след единствено 10 месеца подготовка. Това за в този момент е опит, прибавя той, само че крайният проект е  да се „ всеобщо създават “ клонирани полицейски кучета  някъде в границите на идващите 10 години. Дори ще има клетъчна банка, която да помогне бързо да се отглеждат кучета.

Този ход може да породи спомагателни етични въпроси по отношение на клонирането на животни, в това число въпроси, характерни за полицейските сили. Не всеки е евентуално да се радва на мисълта за полицейски сектор, цялостен с съвсем идентични кучета, и има свързани с това опасности. Ако има  някакви генетични недостатъци, огромна част от клонингите биха могли да бъдат уязвими към заболявания или други сложни за прогнозиране въпроси. В настоящия си тип надали ще видите други полицейски сили (поне отвън Китай) да се втурват да одобряват тази идея, даже в случай че работи както се надяват учените.



 

kaldata.com

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР