може да бъде изправен пред глоба или дори затвор в

...
може да бъде изправен пред глоба или дори затвор в
Коментари Харесай

Глоба или затвор грози Джокович

може да бъде изправен пред санкция или даже затвор в Сърбия, откакто призна, че е нарушил изолацията, до момента в който е болен от Covid предишния месец, обявиха юристи. Сръбският министър председател предизвести, че държанието му наподобява е „ очевидно нарушаване “ на разпоредбите, съобщи theguardian.com.

34-годишният роден в Белград тенисист гони рекордната 21-ва победа от Големия шлем на Australian Open.

Решението за отменяне или не на визата на Джокович от министъра на имиграцията на Австралия Алекс Хоук още веднъж беше отсрочено. Юристите на международния номер 1 в тениса са подали нови документи, които могат да повлияят на изхода на делото.

Джокович призна в сряда, че е знаел, че е дал позитивна проба, когато е участвал на изявление за вестник и фотосесия в сръбската столица на 18 декември, заявявайки в изказване в обществените медии, че е направил „ неточност в преценката “.
Играчът също по този начин упрекна „ човешка неточност “ от неговия екип за за неточност в имиграционните му документи, заявявайки, че не са съумели да заявяват, че е пътувал отвън Сърбия – до Испания – през двуседмичния карантинен интервал преди да влезе в Австралия.

Адвокати в Сърбия споделиха на локални кореспонденти, че нарушаването на строгите правила за изолираност в страната е закононарушение по член 248 от наказателния кодекс и предстои на санкция или отнемане от независимост до три години – макар че е по-вероятно общественополезен труд.

Джокович беше освободен от имиграционен хотел за задържане в Мелбърн в понеделник, откакто арбитър постанови, че отношението към него е нелегално. Неваксинираната звезда разчита на неотдавнашна предходна коронавирусна зараза за освобождение, което му разрешава да играе.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР