Може би знаете, че инсулинът има нещо общо с диабета,

...
Може би знаете, че инсулинът има нещо общо с диабета,
Коментари Харесай

Инсулин: Защо е толкова важен за тялото на човека?

Може би знаете, че инсулинът има нещо общо с диабета, както и че доста хора с диабет са принудени да прибягват до инсулин … само че единствено толкова… Инсулинът не е нито изцяло добър, нито неприятен.

Това е хормон, който е от жизненоважно значение за нашето здраве, само че в погрешно количество също може да бъде съдбовен. Той е от жизненоважно значение за хората с диабет вид 1, само че може да форсира прогресията до диабет вид 2 и да докара до затлъстяване хора с нездравословно хранене.
Инсулинът е действително метод да се контролира равнището на кръвната захар в организма.
Наистина глюкозата е един от главните източници на сила за човешкото тяло, което обаче може да съхранява единствено лимитирано количество глюкоза.

Инсулинът се създава от бета клетките на панкреаса в отговор на употребявана захар, даже някои заместители на захарта могат да дадат дребен инсулинов отговор.
Инсулинът минава през кръвния поток и се свързва с клетките и ги деблокира, което разрешава на клетките да всмукват глюкозата за незабавна приложимост, или да основат свои лични запаси на гликоген за по-дълго време.

Инсулин – какво не знаете за него …

Той също по този начин разрешава на клетките по-добре да всмукват аминокиселинине, изграждащи протеините и мускулите.

И това е забавно: Сладко и солено за съвършен сън - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.
Липсата на инсулин има противопоставен резултат.
Черният дроб преработва гликогена в глюкоза и го отделя от тялото.

Инсулин е един доста остарял постепенен трик, който разрешава на животните да оцелеят в интервали на апетит и се заобикалят нездравословните резултати на глюкозата в кръвта.
Глюкозата е значима за високото качество на силата на тялото, само че тя има има разяждащ резултат, когато е в кръвта. За да се избегне това, инсулинът се освобождава от панкреаса, с цел да достави глюкоза, където би трябвало.
Честото време на недояждане и самият апетит са били неразделна част от живота на нашите предшественици.
Проблемите стартират, когато човек не страда от липса на храна, т.е. в наши време ние не претърпяваме интервали на същинско физиологично недояждане.
И в този смисъл през днешния ден хората доста по-често страдат от диабет, тъй като прекаляват с количеството на рафинирана захар, която одобряват. Най-големите опасности са в газираните питиета, които са цялостни със скрита захар.

В наше време все по-често се приказва за инсулинова устойчивост. Долната граница при инсулинова устойчивост и диабет е, че тялото към този момент не може дейно да обработва захарта, тъй че всяка захар може да аргументи повече щета, в сравнение с изгода.

Източник: zdrave.ws
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР