„Може би трябва да почерпим пример от жените политици като

...
„Може би трябва да почерпим пример от жените политици като
Коментари Харесай

Петър Колев: Трябва да почерпим пример от жените политици как се отстоява позиция за С. Македония


„ Може би би трябвало да почерпим образец от дамите политици като вицепрезидентът Илияна Йотова, министър Генчовска и някогашният министър Екатерина Захариева за това по какъв начин се отстоява позиция във връзка с Северна Македония “, сподели Петър Колев, водач на Граждански либерален съюз в Северна Македония.

„ Политиката е мъжкарска работа, която има потребност от гръбнак. Българските политици и тези в Македония имам възприятието, че имаме потребност ни дадат образец дамите, които се занимават с политика. Не би трябвало да се тормозим да ги питаме по какъв начин се удържа един напън “, счита Колев.

Според него единственото, което може да изкара взаимоотношенията сред София и Скопие от задънена улица е съответно решение на проблемите, а не вдишване на задължения за в бъдеще.

Той разяснява и разногласията към Гоце Делчев. „ Как правото на самоопределение може да важи единствено за живите, само че не и за умрелите. Да не би това, че Делчев се дефинира като Българин да е друго от другото? “, попита Колева.

„ За мен основният въпрос тук е този за човешките права, тяхната декларативност и имплементация в македонското общество. Започва да се прокрадва една концепция за търговя сред историческата истина и човешките права “, сподели Колев.

Повече вижте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР