Може би сте свикнали да възприемате морската сол като най-ефективното

...
Може би сте свикнали да възприемате морската сол като най-ефективното
Коментари Харесай

Не е само подправка: 4 хитри начина за разкрасяване със сол

Може би сте привикнали да възприемате морската сол като най-ефективното средство срещу простуда – класиката крайници в гореща вода с такава сол:)

Истината обаче е, че този артикул се отразява по превъзходен метод на кожата и косата.

Морската сол има алкално деяние, което оказва помощ за салдото на равнището на киселините в организма. Така се отстрани рискът от съдбовни заболявания.

 сол Thinkstock

Тя оказва помощ за укрепването на имунната система, която по-лесно може да се пребори с разнообразни болести като грип и алергии.

Морската сол има оказва въздействие и на сърдечно-съдовата система. Учените са потвърдили, че постоянната консумация на сол, разтворена във вода може доста да понижи равнището на неприятния холестерол в тялото.

Солта също по този начин управлява кръвното налягане и възстановява неправилното действие на сърцето.

Метаболитните нарушавания като диабет могат сполучливо да се лекуват с морска дол, защото тя оказва помощ за намаляването на равнището на захар в кръвта.

 сол Thinkstock

Повече от 20% от натрия в човешкото тяло се натрупва в костите, които се повреждат при дефицит на минерали в кръвта у телесните течности. С прибавянето на морска сол в храната може да се избегне, или да се облекчи остеопорозата.

Морската сол е потребна и за дихателната система, а минералите и структурните частици на водораслите, които се съдържат в морската вода, оказват помощ за възобновяване на лигавицата. 

 сол Thinkstock

Солта е добър източник на калий, който улеснява действието на мускулните нишки.

Морската сол оказва помощ и за прочистването на кръвта. Съдържа огромно количество витамин С, който работи като антиоксидант и унищожава свободните радикали.

Баните с морска сол подтикват отделянето на непотребната вода от кожата и съединителната тъкан.

Така се предотвратява натрупването на непотребни течности, с което кожата става по-стегната, млада и здрава.

Тя е доста подобаваща като естествен ексфолиант за кожа, защото нейната текстура оказва помощ при отстраняването на пласта мъртви кафези от кожата.

Морската сол е естествен лек против мазна коса. Солта оказва помощ за усвояването на непотребните мазнини от косата, като я прави мека и красива.

Благодарение на изобилието от минерали в морската сол, косата става по-обемна. Солта обезпечава задоволително хранителни субстанции за космените фоликули, като по този метод косата става по-здрава.

Вижте ка да се разкрасите с морска сол:
 Сол за здраве и хубост  Сол за здраве и хубост  Сол за здраве и хубост  Сол за здраве и хубост
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР