Може би сте опитвали неведнъж или пък смятате, че това

...
Може би сте опитвали неведнъж или пък смятате, че това
Коментари Харесай

Да се научим да медитираме

Може би сте опитвали нееднократно или пък смятате, че това е губене на време, само че е реалност, че всеки, който се е докоснал до медитацията, приказва за чудния резултат, който оказва тази процедура върху душата и тялото. Медитацията става все по-популярна: тя към този момент се свързва повече с науката, в сравнение с с религията. 

Дълго време схващането за медитацията беше, че тя е артикул на източните религии. Но тези практики не са неповторими единствено за индуизма и будизма. На Запад да вземем за пример вярващите четат молебствия, което също може да се смята за един тип медитация.

През втората половина на 20-и век лекарите започнаха да учат тази процедура като метод да оказват помощ на пациентите, страдащи от меланхолия и пристъпи на суматоха. Почистването на съзнанието от насъбраните мислите оказва помощ за понижаване на напрежението. Оказва се, че медитацията е способна да промени мозъчната кора на физическо равнище и да способства за основаването на нови невронни връзки.

Каква е същността?

Медитацията е концентрацията на вниманието. Можете да се фокусирате върху звуци или дишане. Въпреки това, да се съредоточите даже за миг, без да се разсейвате от мисли, е извънредно мъчно. Ето няколко съвета, които ще опростят тази задача.

Позиция на тялото

Седнете комфортно с изправен тил. Очите могат да са затворени или отворени. Поставете длани върху бедрата. Почувствайте тялото си, усетете облеклата си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР