Може би сте чували за цветното делене на храните на

...
Може би сте чували за цветното делене на храните на
Коментари Харесай

Бели храни, които са вредни за здравето ни

Може би сте чували за цветното разделяне на храните на бели, червени, жълти и т. н. Белите храни нормално се отнасят до храните в бял цвят, които са рафинирани. Например брашно, захар, ориз, самун макаронени произведения.

В по-голямата си част доста от " белите " храни, които ядем, не са толкоз здравословни за нас. Разбира се, нкога крайностите не са положителни за нас, в това число, когато се отнася до храненето. Хубаво е да се храним с всичко, от което тялото ни се нуждае, с цел да бъдем витални и здрави, само че това не значи да одобряваме всичко в границите на един ден. Ако консумирате тези продукта всеки ден, ще увеличите доста риска от диабет, високо кръвно налягане и други общи болести. 
               

A post shared by (@myfoodcrushh) on Apr 26, 2020 at 11:45pm PDT

Вижте в канала във vbox7 няколко бели храни, които не би трябвало да консумираме всеки ден:

Рафиниран бял ориз

Белият ориз води до обилни увеличение на равнищата на глюкоза в кръвта, което от своя страна усилва риска от диабет. Обработката на ориза включва процеси, които отстраняват неговия външен пласт и зародиша. В общи линии остава единствено тази част от ориза, която съдържа най-вече нишесте.
               

A post shared by (@megeatsworld) on Apr 26, 2020 at 6:46am PDT

Рафинирана бяла сол

Солта, която всички ние използваме е натриев хлорид. Този артикул усилва риска от редица сърдечно-съдови болести. Рафинираната сол има странични резултати, при хората, консумиращи я постоянно. Готварската сол съдържа йод, който е нужен за положителното ни здраве. Солта употребена в модифицираните храни или заведенията за бързо хранене обаче, постоянно няма добавена йод. Консумацията на прекомерно доста сол може да докара и до проблеми с високо кръвно налягане.

Рафинирана бяла захар

В процеса на добиване се отстраняват всички протеинови нишки и огромна част от питателните субстанции. Рафинираната бяла захар няма протеини, витамини, минерали, ензими, микроелементи, фибри, мазнини, нищо което може да се свърже с човешката храна. Тази захар носи единствено сила и нищо повече. Заменете я с кафява.
               

A post shared by (@li.sa.trends) on Apr 27, 2020 at 12:56am PDT

Пастьоризирано краве мляко

Процеса на пастьоризация дава на млякото по-дълъг период на валидност, само че лишава потребните му свойства. Този развой отстранява скъпи ензими и витамини (А, С, В6, В12). Пастьоризацията убива и потребните бактерии, които се срещат в суровото мляко. Унищожава над 20% от йода, съдържащ се в млякото.

Преди да предприемете каквито и да е промени в хранителния си режим, ние ви съветваме да се консултирате първо със експерт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР