„Може би сме пред откриване на шестия причинител на вирусни

...
„Може би сме пред откриване на шестия причинител на вирусни
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Може би сме пред откриване на шестия причинител на вирусни хепатити


„ Може би сме пред разкриване на шестия извършител на вирусни хепатити или пък някакво друго вещество. “ Това сподели за новия атипичен хепатит, за който се чака първа проба, която да удостовери съществуването му у нас.

Детето, за което има подозрение у нас, че се е заразило с новия хепатит, към този момент се е излекувало и е ясно, че не става дума за заразяване с до момента известните хепатити, добави тя.

Има догадка, че не става дума за болест, а за признати токсични субстанции, добави епидемиологът и изясни, че от време на време има случаи на непостоянен хепатит.

„ Ние в последните 3 години имаме вирусни хепатити, при които причинителят не е открит. Това, че не е открит, не значи безусловно, че протича по-тежко. Разбира се, в тази обстановка информацията, която идва от другите страни, е належащо да се наблюдава дали тази численост не става по-голяма от типичното и да се вършат по-широк кръг проучвания “, сподели проф. Кожухарова.

Епидемиологът съобщи, че децата не са рисковата група, а по-скоро може да са възрастните, по тази причина е значимо да се следи хигиената.

Кожухарова разяснява и ковид, като разясни, че е допустимо да се появи нова вид през есента.

Четири пъти повече са излекувани от новозаразените с ковид за миналото денонощие. 624 са новите случаи. Това са близо 7% от направените над 9000 теста.

„ Към момента в действителност картината е доста удобна. Нищо изключително не се случва, в този момент броя е по-голяма заради почивните дни. Факт е обаче, че общата смъртност, която включва всички аргументи, към този момент се върна към естествените си равнища за последните 5 години до 2019 година “, съобщи епидемиологът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР