Може би ще си помислите, че това е снимка на

...
Може би ще си помислите, че това е снимка на
Коментари Харесай

Шокиращо! Фризьорка сподели ужасяващи СНИМКИ за това, как работата се отразява на тялото й

Може би ще си помислите, че това е фотография на човек, който е изкарал 10 кръга с Антъни Джошуа, пък на различен, който е носил раница, цялостна с тухли. Но тази жена в действителност е английска фризьорка, която, както и доста други свои колежки, прекарва през целия ден прегърбена над главите на своите клиенти, написа в. " Метро ". Макар и фризьорството да наподобява занимателна специалност, очевидно не е толкоз занимателно, в случай че би трябвало да прекараш часове в нанасяне на акценти. Хитеш Пател, терапевт по масаж от Лестър, неотдавна показа тази фотография на една от своите клиентки, с цел да покаже какъв брой са вредите, които работата й е предизвикала на гърба й.

Той изяснява, че повода е, че клиентката му прекарва часове на крайник, навеждайки се напред, държейки четка в едната си ръка и сешоар от другата страна над клиентите си с часове и часове. Тя развила мускулите си и почнала да държи скелетната си система в неестествена централна позиция.

Виж още - Д-р Емил Гепов: Изкривяването на гръбнака разболява бъбреците и сърцето - чети в www.zdrave.to.

" Очевидно този тип натъртвания са постоянно срещани във всяка работа, която изисква да бъдете в странни позиции или да работите с съоръжение - от зъболекари до механици ", споделя експертът.

Какво може да се направи, с цел да се поправя обстановката?

" За да възстановите мускулите си, би трябвало да вършиме гуа (традиционно китайско здравно лекуване, при което кожата се остъргва, с цел да се получат леки натъртвания). След като гръбнакът се върне обратно в вярната поза, правенето на неща като йога може да бъде по-ефективно за поддържане на тялото гъвкаво.

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР