Може би се чудите какъв домашен любимец е най-подходящ за

...
Може би се чудите какъв домашен любимец е най-подходящ за
Коментари Харесай

Да взема ли морско свинче на детето?

Може би се чудите какъв домакински любим е най-подходящ за вашето дете, тъй че то да може единствено да се грижи за него и в това време да е в сигурност? Гризачите са чест избор за пръв домакински любим. И нормално поражда въпроса измежду родителите: Да взема ли морско свинче на детето?

Поддържането и грижата за морските свинчета е много елементарна и не основава доста проблеми, заради което в наше време те са едни от най-масово отглежданите домашни любимци. Предимствата на морските свинчета пред другите животни са доста, изключително когато става въпрос за любим на дете.

Децата харесват морските свинчета

Пухкавите и симпатични дребни гризачи провокират удивление и обич у децата, те ги считат за сладки и занимателни. Освен това морските свинчета са подобаващи за деца, за разлика от други животни, които са доста по-трудни за развъждане.

Морските свинчета са безвредни за децата

Ако имате деца в къщата, надали ще намерите по-безопасно животно от морско свинче. Обикновените домашни любимци, котка или куче, могат да причинят пострадване (одраскване, ухапване). Докато морските свинчета, въпреки да имат остри зъби и нокти, те нормално не ги употребяват. В дивата природа те нормално са жертва на по-едрите хищници и не се бият, те просто се избавят от заплахите с тичане, тъй че не са привикнали да атакуват.Изключително рядко демонстрират експанзия към хората.

Морските свинчета са податливи на образование и са добра компания

 Къщичка за морско свинче Снимка: analogicus/pixabay.com

Малко хора знаят, че морските свинчета се образоват елементарно, обичат компанията и са доста другарски настроени. Те могат да се научат да реагират на повикване, да стоят на задните си крайници, да бутат топка с носа си и да тичат след притежателя си. Обяснете на детето да внимава да не притисне животното или да не го нарани без да желае.

Морските свинчета са непретенциозни в храненето

За да поддържа положително положение, морското свинче не се нуждае от режим или специфична храна, належащо е да се съблюдават елементарни правила в храненето му. И в случай че детето му предложи почерпка, ентусиазмът от срещата им е обезпечен. Морското свинче получава протеин единствено един път в живота си, това е майчиното мляко, а след това яде храна от растителен генезис. В никакъв случай морското свинче не би трябвало даже да пробва мляко и месо, както и сладкиши, подправки и туршии. Обяснете това на вашето дете. Диетата на морското свинче е сено и доста вода, с дребни количества плодове, зеленчуци и зърнени храни. Желателно е детето единствено да храни животното си. Уверете се, че прибавя храна на морското свинче и вода в точния момент. Морското свинче не би трябвало да гладува, рисково е. Една торба сено за седмица не е скъпа.

Морското свинче е елементарно за развъждане

Неговият дом може да бъде клетка, особено оградено място, предпазено от течения, както и други животни, в случай че има такива в къщата. Разбира се, жилището на гризача би трябвало да се поддържа чисто, само че това не е сложна задача, даже за дете.

За деца на каква възраст са подобаващи морските свинчета?

 Хранене на морското свинче

Морските свинчета са най-подходящи за деца на възраст над 7 години, макар че по-малко дете ще се радва да поддържа връзка с животното. В случай че детето ви е по-малко, ще би трябвало вие да поемете грижите за животинчето, а най-добре да ги изпълнявате дружно с детето. Също по този начин е добре да присъствате на играта сред морското свинче и детето ви, с цел да следите да няма инцидентни произшествия.

Морското свинче е съвършен домакински любим, изберете едно и няма да съжалявате.

Вижте също:

- Колко живеят морските свинчета;

- С какви животни съжителстват морските свинчета;

- Обяви и цени за морски свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР